Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Facebook a moje heslo

Od: jack* odpovědí: 5 změna:

Zdraví, někdo mi vyradl účet na facebooku, změnil kompletně emailové adresy a hesla, dá se nějak zjistit heslo? napadl mě program Facebook P******** Ha****- pro ty zasvěcené název znát buzdou, můžu si svůj účet ukradnou zase nazpěet? Jakou metodu mám použít a hrozí mi nějaký postih i když to nikomu neprozzradím? Díky.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ahasver4*
hodnocení

0x

Ukradený účet,pak zase krádež zpátky...tady se rady ke krádežím neposkytují...:)

doplněno 14.03.12 19:31:

Taky si myslím,že nový účet by to vyřešli...:)

jack*
hodnocení

Pravda, zkusím kontaktovat přímo Facebook nebo spíš založím nový účet, nechápu ale jak v dnešní době zabezpečení je toto vůbec možné, přitom moje heslo mělo 12 znaků a připojuji se jen z domacího PC a přes mobil

bena*

12 znaků je sice pěkné, ale jeslti to byly pouze malá písmena nebo pouze velká písmena, není to tak velký problém slovníkovou metodou prolomit.

Problém může být i v mobilu - co když se tam někdo dostal nebo případně nějaký virus pro mobilní telefony to mohl udělat (krajní ne příliš pravděpodobná možnost ale :) ). Je možné, že třeba i počítač byl odposloucháván.

Není tomu až tak dávno, co na živě byl článek o tom, jak prolomit heslo na facebook pomocí telefonu/tabletu/netbooku s androidem, třeba se někdo inspiroval.

Každopádně bych to vyřešil tím, že bych buď si ten účet "ukradl" zpět nebo jednoduše založil nový a řešil to buď s Facebookem nebo Policii ČR a hlavně se přihlašoval pomocí zabezpečeného protokolu HTTPS na Facebook - stačí to nastavit v nastavení účtu. Ono HTTPS narozdíl od klasického HTTP nelze odposlouchávat -> bezpečnější volba.

jack*
hodnocení

Pravda, sice se v tomto vyznám ale přijde mě že toto jsme v nastavení vůbec neměl a nebo měl a bylo to zahrabané hluboko jako např. Úplné odstranění účtu, s Policií to řešit nebudu, nedokázali mi ani objasnit krádež motorky kterou jsme si nakonec sám našel, opravdu nechci vést tuto diskuzi ale jinde mi zatím neodpověděli. Ten program který jsme psal nemumím moc ovládat, je tam jakási metoda bruttalforce a pak ještě další tři a právě nevím jestli an mě může někdo přijít např. Facebook, je to přece útok na jejich stránky tak aby snad Policie nezaklpala spíše u mě. No nic založím nový facebook ;)

A co si účet na Facebooku už nezakládat? Nebylo by to jednodušší? ;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]