Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Win XP vedle sedmičky

Od: pepca* odpovědí: 17 změna:

Můžu vedle win7 nainstalovat na Déčko win XP? Nebo je v tom problém? Mám 4 GB a chtěl bych nainstalovat XP x86

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Muzete, podivejte se na tzv dual boot v googlu. Jinak zalezi, co mate za verzi 7. Jestli to nejsou starter, nebo mozna i home, tak by jste si mohl nainstalovat virtualni mod, coz je virtualni PC win XP. Spoustel by se ale z win 7. Pri virtual PC by jste musel mit licenci na XP.

doplněno 14.03.12 13:25:

treba zde:

sevenforums.com/...

extrawindows.cnews.cz/...

pepca*
hodnocení

Vím,... Xp mám (dejme tomu legální CD abych neporušil pravidla) na win7 Home... Ale ten výkon neni nic moc když mi běží dva systémi zároveň

Mrknete se na odkazy vyse. Jinak ono to opravdu nebude nic moc, jestli mate win 7 v 32bit verzi, ktera podporuje necele 4GB RAM, tak ji musite rozdelit mezi ty rva systemy. Se 64bit verzi a vetsi RAm by uz nemusel byt problem.

doplněno 14.03.12 13:50:

Jestli mate do 4GB RAM, tak 64bit system nevyuzijete. Nevim o tom, ze by to vyuzivalo znatelne vic pameti

pepca*
hodnocení

Mám win7 64-bit,.. ale na disk D bych chtěl nainstalovat XP s 32-bit. Prý to nežere tolik paměti

64 bit se vetsinou dava tam, kde chcete vyuzit vic jak 3.2GB RAM. Je pravda, ze se to uplatni u programu, ktere pracuji s velkymi toky dat jako CAD, Konvetovani Videa, Uprava velkych obrazku, rozbalovani archivu. U beznych sw rozdil nepoznate (ale diky vetsimu adresovani bude 64bit lehce pomalejsi). Kolik RAm jste dal do toho virtual PC, ze Vam bezi pomalu? Jinak jste se jiz dival na ty odkazy vyse, tam je navod, jak si dual boot vytvorit

pepca*
hodnocení

Dal jsem tomu 512 MB ram... Mám dát víc?

Ano, zalezi, kolik mate ram dohromady, ale 1024, enbo, jestli si to muzete dovolit 2048

pepca*
hodnocení

Ten dual boost je anglicky... já anglicky neumim

Druhy odkaz je cesky

lui*
hodnocení

1x

A co tam dát ty sedmičky. A pro XPčka použít virtualPC. Já s tím sice nemám moc zkušeností, dělal mi to kamarád. Ale musím to mít kvůli některým SW které neběží pod W7 a funguje to proti mým očekáváním naprosto bez chyby.

pepca*
hodnocení

Já tomu moc nerozumím... tak se radši ptám než něco udělám, protože pak bych byl v koncích. Na disku C mám win7 Home Premium... a na disku D mám data tak jsem si řekl že bych tam nainstaloval legální (kterou mám doma na DVDčku, včera jsem to kupoval) win7 Profesional... Měl bych tedy dva Systémy na Céčku win7 Home Edition a na Déčku win7 Profesional Edition... stačí to jen nainstalovat, nebudu muset nic dál nastavovat? A po zapnutí PC si budu moc vybrat jakou verzi chci zapnout?

lui*

A jestli můžu být vlezlý. K čemu dvoje W7 na jednom počítači?

pepca*
hodnocení

Kdybych ten windows nainstaloval špatně :)

Pepco, zazalphujte si pred instalaci data a nelaborujte s dual bootem, podle toho, ze si netroufate ani na ty win 7, ktere jsou na instalaci hodne jednoduche. Zazalohujte si Vsechna Vase uzivatelska data, jestli mate disk navic, tak naklonujte cely. Podivejte se na ovladace ve spravci zarizeni, udelejte screen shot, aby sjte pozdeji nemusel dohledavat co ze to mate za ovladace. Idealne je stahnete nove na stare instalaci a ulozte je nejak na flash dick k pozdejsimu pouziti. Nektere sitove karty nejsou obsazeny v instalaci win, a bez sitovky se nepripojiste na net, aby jste si je ulozil. Zformatujte disk, ktery tam mate instalacnim CD win 7 profesional a nainstalujte. Dohrajte pripadne ovladace, sw a je hotovo Kdyz si s tim budete hrat, tak je to prace na jeden den. To, ze vam nejdou aktualizace a podobne veci je dano bud tim, ze je Vam to nenainstalovalo v poradku, nebo win nemate aktivovane. Muzete jeste pred instalaci nechat probenout test na HDD disk, jestli je v poradku (pro pripad, ze by byla spatna puvodni instalace kvuli tomu.

hodnocení

0x

Můžete, ale nevidím k tomu rozumný důvod.

Leda snad užívání obstarožního software, který pod Win7 nefunguje.

pepca*
hodnocení

A teď mě ještě napadlo, co kdybych na disk D nainstaloval Win7 Profesional? Šlo by to, když mám na Céčku Win7 Home?

pepca*
hodnocení

Jde o to že s timhle win jsem měl problémy už když sem ho koupil, aktualizace nejdou nainstalovat, program nejde nainstalovat nebo jde špatně... a takhle mám s tim pořád problémy... kdyby mi šel ten druhá win7 Profesional tak bych ten Céčkový naformátoval... je možné to takhle udělat?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]