Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Počítač stále častěji zamrzá

Od: leonardo* odpovědí: 16 změna:

Ač jsem použil CCLEANER, AKTIVOVAL ANTIVIR NA KOMPLETNÍ PROHLÍDKU, STÁLE ČASTĚJI SE STÁVÁ, ŽE pc ZAMRZNE A BUĎ SE NEROZJEDE UŽ VŮBEC A MUSÍM NATVDO VYPNOUT, NEBO SE ROZJEDE DO 5 MINUT. pŘIPADÁ MI TO, ŽE NESTÍHÁ...JE ZAHLCENO PŘÍKAZY. aLE JSOU TO PŘÍKAZY KLASICKÉ, JEDNODUCHÉ, KTERÉ BY TAKOVÉTO pc ZVLÁDAT MĚLO A DŘÍV TAKY BĚŽNĚ ZVLÁDALO. MÁM -AMD Sempron /tm/ Processor 3000+ Paměť 1 Gb HDD 160 gB systém Vista

Omluva za Caps!

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ahasver4*
hodnocení

2x

Zkuste zkontrolovat teploty Everestem a třeba i povypínat progy spuštěné po startu.Buď přes CCleaner nebo do klepněte na Start a do řádku vepište msconfig.Otevře se tabulka,kde se dají vypnout.Bude vypadat asi takhle.

slunecnice.cz/...

doplněno 14.03.12 10:26:

Ale jak píše dakon,může toho být víc,tak postupně prověřit.

Počítač stále častěji zamrzá
leonardo*
hodnocení

Ale co konkrétně povypínat?

ahasver4*

Když to hodně přeženu,tak kromě antiviru všechno...:)To né ale zkuste vyloženě ty,které nepotřebujete aby běžely hned a pak postupně zkoušet další.Přijdete sám na to které to jsou.Nejlepší by bylo sem hodit screen té tabulky a podle ní už Vám někdo tady napíše,které jsou vyloženě zbytečné...

hodnocení

2x

Tím "natvrdo vypnout" systému moc nepomáháte. Je mi jasné, že občas není zbytí, ale všeho moc škodí.

Nepíšete jak dlouho už Visty na PC provozujete a jak často instalujete/odinstalujete software. To vše (spolu s tím vypínáním) zanáší registry a systém obecně balastem... po určité době už nepomůže ani čištění registrů, atd. ale jen reinstalace OS. Nejháklivější na to byly Win 95 a Win 98. XP snesly více, ale taky ne všechno a Visty jsou na tom podobně.

hodnocení

1x

Jestli za tuhne po nejake dobe, tak je mozne, ze Vam odesel vetracek bud na zdroji, nebo procesoru. Pri prehrati se odpoji procesor, aby nedoslo k jeho poskozeni. Zkuzte dat ruku ke zdoji, jestli fouka a jestli z nej nejde moc tepla. Predpokladam, ze jste PC neprestehoval do nejake uzavrene skrinky, nebo neco podobneho. Jestli to neni tento problem, tak zkuzte projet zpustene procesy a najdete ten, ktery vam zabere nejvic zdroju (task manager). Bohuzel pricin muze byt cela rada. Me napriklad procesor padal na nizsi takt pri otevirani vetsich souboru a potom pomohl uz jen restart. Na to se da prijit pres nejakou CP utilitku. Vyzkousejte a kdyz nic nepomuze, tak nam dejte vedet.

leonardo*
hodnocení

Tak jsem to zvládl.

Počítač stále častěji zamrzá #2
ahasver4*

Zkusil bych povypínat vše,kde není Avast a Microsoft...Pak se to dá zase zapnout.Ale...nemáte tam náhodou i antivir od Microsoftu?To by pak bylo špatné.Musí být jen jeden!

doplněno 14.03.12 14:34:

Myslím pátou položku od shora...Ale takhle to nepoznám,jen jako upozornění,co kdyby tam byly dva...:)

leonardo*
hodnocení

a spodní část...

Počítač stále častěji zamrzá #3

bena*
hodnocení

0x

Stíhněte a spusťte program RSIT. Návod jak ho použít a kde ho stáhnout najdete zde: forum.viry.cz/...

A budu chtít sem vložiit oba logy. RSIT řekne o počítači spoustu informací, podle oných údajů zjistím, co kde je špatně. A nemusíte se tady pachtit s nějakými obrázky a zjišťovat co a jak kde je, jak se to jmenuje, apod. O osobní data a údaje se samozřejmě bát nemusíte. RSIT takové údaje nezapisuje do logů.

hodnocení

A jak zjistím jestli mám 32 nebo 64 bit?

bena*

Stisknete klávesu s logem Windows + Pause|Break (najdete v pravém rohu klávesnice). Tím se ukáže okno Vlastnosti systému. Tam pak uvidíte jeslti máte x64 (64-bit). Pokud tam nic takového nebude, máte x86 (32-bit).

leonardo*
hodnocení

Tak už to mám, ale jak to poslat?

bena*
Otevřte ty soubory (měly by se otevřít v Poznámkovém bloku nebo jiném textovém editoru) a stiskněte Ctrl+A (mělo by vše "zmodrat") a následně Ctrl+C (zkopírujete ten všechen vybraný text) a zde na poradnu to vložíte stisknutím Ctrl+V.
Pak druhý subor vložte stejně jen do druhé odpovědi.

leonardo*
hodnocení

Uf, připadnu si jako důchodce při psaní SMS...

bena*
hodnocení

0x

Tak nyní spusťte HijackThis. Spustíte ho v c:Program FilesTrend MicroVaše uživatelské jméno.exe (mělo by to být aj-pc.exe nebo Davídek.exe)tam zvolte Scan (Do a system scan only). Teď počkejte asi 15 vteřin, dokud nebude scan hotový. No a tam zaškrtejte následující položky: (za každou je můj krátký komentář, co to je)

R1 - HKCUSoftwareMicrosoftInternet ExplorerMain,Search Bar = crawler.com/... - únos prohlížeče

R3 - URLSearchHook: OLE (Part 1 of 5) - - (no file) - podezřelé

R3 - URLSearchHook: (no name) - {a1e75a0e-4397-4ba8-bb50-e19fb66890f4} - (no file) - podezřelé

O4 - HKLM..Run: [VX1000] C:WindowsvVX1000.exe - zbytečné, je to program od microsoftí kamery, který je de facto k ničemu... prodlužuje start počítače

O4 - HKLM..Run: [Adobe Reader Speed Launcher] C:Program FilesAdobeReader 9.0ReaderReader_sl.exe - můžete klidně taky zaškrtnout - zrychlí o vteřinku načtení prvního otevřeného PDF dokumentu, ale bohužel o vteřinku prodlouží start počítače... Navíc máte prošlou verzi Adobe readeru, stahněte si prosím nejnovější verzi zde: get.adobe.com/... (stažení a instalaci google toolabru prosím odznačte, nedoporučuju google toolbar instalovat)

O15 - Trusted Zone: asia.msi.com.tw/...

O15 - Trusted Zone: global.msi.com.tw/...

O15 - Trusted Zone: msi.com.tw/...

Po zaškrtání těchto položek klikněte na Fix checked (ujistěte se, že máte zavřeny všechny běžící programy, hlavně internetové prohlížeče).

Dále, aktualizujte prosím Adobe Flash Player (máte starší verzi): get.adobe.com/... - google toolbar opět odznačte, nedoporučuju ho instalovat. U toho FlashPlayeru stáhněte jak pro IE, tak i pro Otherbrowsers (pro firefox). A také si aktualizujte i Shockwave Player,: get.adobe.com/...

Koukám, že tam máte nainstalovaný program SpeedItUP... no zrovna tenhle program moc nedoporučuju, kolikrát udělá v systému chaos... Zůstal bych u CCleaneru a jednou za měsíc bych udělal defragmentaci disku buď Defragglerem nebo programem Defragmentace disku z Windows.

Jako antispyware máte nainstalovaný Spy Emergency, ale hlásí, že je deaktivován - buď ho aktuvujte nebo odinstalujte. Pokud ho budete chtít používat (mít aktivovaný), zakažte v Ovládacích panelech - Windows Defender - Možnosti Windows Defender, aby se neprali.

Dále si aktualizujt javu, máte prošlou verzi - aktuaální verze ke stažení zde: filehippo.com/...

Koukám, že máte firefox 10, k dispozici je už novější 11. verze. Bohužel u firefoxu s trochou nadsázky platí, že je jako víno. Čím starší, tím lepší... nové verze mají spoustu problémů.. nechám na Vás případnou aktualizaci. On si firefox o aktualizaci řekne sám.

Klidně si aktualizujte OpenOffice, na verzi 3.3.0 (máte 3.1), jestli máte čas a chuť... ale moc se tam nezměnilo...

Na závěr bych doporučil navýšit paměť RAM, máte nainstalovaný 1 GB (64MB si z ní ale odebrala grafárna). Vzhledem k tomu, že tam máte spuštěno dost programů, tak je to na Vistu celkem málo - pro XP by to ale stačilo bohatě...

leonardo*
hodnocení

Děkuji za neocenitelné rady. Snad jsem vše udělal dobře. Jen jsem nikde nenašel k odinstalování ten SpeedItUP. V programech k odinstalování není a když ho dám hledat, nic se nenajde.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]