Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Tiskne pouze barevně,černý tisk nejde

Od: jirka* odpovědí: 8 změna:

Mám tiskárnu Canon Pixma iP1500. Barevný tisk jde,ale černá netiskne ani po výměně nové náplně.

Zkoušel jsem dle příručky vyčistit všechny komponenty,ale nic.

Tiskárnu jsem také zkusil restartovat,ale úspěch žádný.Černá netiskne.Pomůže někdo prosím?

Děkuji moc za rady.JIRKA

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Vyndejte černou náplň a podívejte se zdali není spodek mokrý od inkoustu, pokud ano tak nefunguje otírání trysek, malé kapičky z trysek tuto vrstvičku inkoustu "neprostřelí" směrem k papíru. Tato závada se stává a typuju jí podle toho, že netiskne ani s novou a tiskárna nic nehlásí.

jirka*
hodnocení

Děkuji za pomoc,hlavu jsem zkontroloval,je čistá,ale znovu nic.Ale přesto Ti děkuji.JIRKA

Tak spustit čištění trysek na černé barvě a provést kontrolu trysek, pokud to nevytiskne na kontrolu ani čárku, tak vyčistit suchým hadříkem zlacené kontakty (ale to by měla tiskárna poznat a hlásit). Pokud to na test něco černě vytiskne, tak čištění trysek zopakovat, ale pozor, čištění trysek žere hodně inkoust,

jirka*
hodnocení

Díky Ti za pomoc řešit tuto problematiku.Jednou jsem již tento postup zkoušel,ale zkusím znovu.Díky moc.

A ještě ,jak se čistí pouze trysky na černé barvě?Podle manuálu pro tiskárnu se čistí všechny trysky najednou.

Mám vyndat barevnou náplň? Díky JIRKA

No všechny canony neznám *hi* Co jsem měl tak se dali čistit zvlášť, pokud ne, tak se asi musí čistit dohromady. Jestli test neukáže zlepšení tak pak horkou vodu asi centimetr do misky a pomořit trysky, ale to se dělá když opradu zaschnou, Teď si nemůžu vybavit. jestli ip1500 má trysky jako součást tiskárny nebo nápně, protože kdyby byly součástí naplně, tak na nové by rozhodně neměly být zaschné.

jirka*
hodnocení

Zkusil jsem už vše podle tvých rad,dokonce jsem kontaktoval jednoho opraváře tiskáren.Ale ten mi po vysvětlení všech

zkoušek,co jsem provedl poradil,dát tiskárnu na modlení.(do šrotu).

Ale Tobě moc děkuji za ochotu,kterou si prokázal. *slunce**uf*Ještě jednou díky JIRKA

Často zde řešený problém.
Měl jsem podobný problém s tiskárnou Canon. V historii dotazů jsem našel rady podle kterých jsem problém odstranil vyčištěním černých trysek. Taky jsem si myslel, že musím tiskárnu vyhodit.Bohužel to vlákno nemůžu teď najít. Chce to hledat.

hodnocení

0x

Tak jestli jsem správně zjistil ip 1500 má trysky, které jsou součástí tiskárny. Takže vyndat a ponořit do centimetrové hladiny horké vody a nechat působit. Pak je dobré vzít gumový balónek ( z lékárny na klystýr) a ze strany vstupu inkoustu profouknout. Je, ale možné že hlava má svou kariéru za sebou a koupit novou se nevyplatí, stojí víc než nová tiskárna.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]