Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak zjistit kde jste přes internet?

Od: ellin* odpovědí: 10 změna:

Ahoj, dnes jsem se dívala na jeden film, kde si psali kluk a holka na chatu přes internet. Oba byli ze Spojených států, ale ten kluk si vymyslel, že je z Kanady... Když o tom teď tak přemýšlím, jak lze zjistit přes internet, ve kterém státě teď jste? Tedy jestli to jde nějak zjistit... Jen mě to tak napadlo. :D Vím, že je to asi blbost, ale celkem mě to zajímá. ;) Díky

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

punker*
hodnocení

2x

Nevím jak u chatu,ale u e-mailu jsem to zkoušel a jde to (stačí si zjistit IP adresu dotyčného/dotyčné a potom to zadat do programu...nebo ani nemusí být program je to i někde na internetu kde stačí zadat IP a vyhodí ti to adresu :) ale myslím že jen město a ulici

maaa

Ahoj prosím Tě jak to zjistím někdo mi vyhrožuje a mám podezření. Děkuju

hodnocení

0x

jde to, alespoň přibližně (okres), ale musel byste znát jeho IP adresu. Tu na běžném internetovém chatu nezjistíte a navíc dnes není vůbec problém schovat se za IP úplně jinou, třeba právě americkou :)

Hmm, to s tím okresem ale taky není úplně pravda. Konkrétně je to vidět třeba když se hrají onlinovky na www.hry.cz, kdy se objeví vlaječka tam, kde by měl dotyčný hráč být. Ale ono to zobrazovalo pozici poskytovatele internetu - takže jsem se objevoval jako ostravák, i když to do Ostravy mám přes 200km. Co jsme změnili poskytovatele, tak se zobrazujeme blíž - ale i tak v sousedním okrese i kraji.

Stejně tak když jsem hrál s mladým Horolezce z Itálie, tak se mi má pozice zjevovala někde poblíž Říma, zatímco jsem byl v hotelu v Rimini.

dzordz*
hodnocení

0x

To asi záleží na tom, jakou míru jistoty chcete mít, a nakolik bude druhá osoba spolupracovat :) Najít si náhodnou blbost o daném místě a ověřit její znalost dotyčným, zkontrolovat jeho přátele na sociálních sítích, vždycky se najde někdo, kdo tam má napsaný všelijaký bláboly veřejně, nebo nějakou fotku s datem nebo živé video, třeba s pohledem z okna na město nebo tak něčím? Srovnat pak podle fotek města nebo mapy.. Nebo na spoustě míst jsou taky webkamery, které vysílají živě, tak se u ní ve smluvenou dobu vyskytnout.. spousta možností.

ellin*
hodnocení

Já to nijak nepotřebuji vědět, já ani nevím jak bych mohla zjistit IP adresu atd... :D Jsem totální neznalec, ale tak když jsem se dívala na ten film, tak mě to jen tak napadlo. :D Díky za odpovědi, aspoň jsem o něco chytřejší!

tomasmaly

Filmy jsou z 99,999% scifi - pokud to není autentický dokumentární film. Neboli fantazie filmotvůrců, kteří vydělávají na najivitě lidí.

ellin*
hodnocení

Ale to já samozřejmě vím... Jen mě napadlo jak by se to dalo zjistit v normálním životě, to je celé! ;)

Odpověď najdete na stránce whatismyipaddress.com/...

Joooo - tak to už je docela přesné!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]