Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
Chtěl bych se zeptat, jestli mi vše půjde dohromady a bude to taky i výkonné... Zdroj je naschvál 750W (budoucí rozšiřování komponent)
Výkonné pro jaký účel? Pokud to má být mj. na současné a budoucí hry, tak výkon nic moc. Netuším, jak to myslíš s tím rozšiřováním do budoucna, ale ten zdroj je naprosto zbytečně předimenzovaný a kvalitou taky nebude žádný zázrak. Spotřeba solidního herního PC (což se o tomto rozhodně říct nedá) ve špičce se pohybuje kolem 250-300W, takže stačí v pohodě zdroj kolem 400-450W. S tou rezervou do budoucna, nebo pro případné přetaktování pak 500-600W. Osvědčené a kvalitní značky zdrojů jsou Seasonic, OCZ, Corsair, Enermax.
Jaký je maximální rozpočet?
Hodně záleží na tom, co je uvnitř... Můj PC už dlouho není kdovíjaké dělo, nicméně na to, aby utáhl 2x GTX 260 v SLI, bylo nutno instalovat 700W zdroj, jelikož ten původní (550W) to neutáhl.
Mám kamaráda, který má v PC 3 grafické karty (dvě v SLI a třetí na fyziku) a aby to běhalo, tak má osazen zdroj 1100W.
Nicméně abych také odpověděl... souhlasím s tím, že ta sestava není nic moc a zdroj je zbytečně předimenzovaný. Zůstává ale otázkou, co do toho ještě hodlá tazatel nacpat.
Tak do 13000 nemůžete mi něco prosím složit? S tím, že disky mám doma
Stačilo by jenom vyměnit základní desku s procesorem na jinou?
Tak za 13000 i s OS to žádná super mašina nebude, bohužel. Doporučuju za ty peníze vynechat SSD a dodatečné chlazení (box chladič procesoru zatím v pohodě bude stačit a skříň je vybavena 3 ventilátory v ceně). RAM dát zatím jen 4GB. To vše se dá později dokoupit a velice jednoduše doplnit, důležitější je postavit za ty peníze co nejkvalitnější základ.
Já bych to udělal takto: czc.cz/...
...je to teda ale o něco přes limit. Pokud by bylo potřeba limit dodržet, potom místo VGA GTX660 dát třeba tuto R7 260X (dostaneš se s cenou někam k 13100Kč).
V každém případě to bude ale výkonově i kvalitativně mnohem výš, než to, co jsi navrhl ty.
Co je myšleno tím "grafika hoří"? FX-4130 je oproti i-3 o dost slabší. Pokud AMD a chceš, aby to aspoň pár let "stíhalo", tak až FX-6300.
doplněno 04.02.14 11:53:...a ještě "tu i-3 i 4GB RAM mám" - to znamená, že máš v současné době PC osazený procesorem i-3 a chceš upgradovat?
no grafika má přes 75°C v tom pc a ve druhém ta samá jen 34-40°C. Ano mám to v současné době a chtělo by to upgrade, jenže procesor má ohlé asi 2 piny... Takže stejně koupím novou ( na vetsim taktu) a 8gb + Grafiku 7770.
Tak napiš, co vlastně máš. Uvidíme, co by se dalo použít. Přechod na X4 760K nebo FX-4130 není oproti i-3 upgrade, ale downgrade.
Každopádně to chce lepší grafiku... Jemu bude stačit ta 7770, pak nějaký starý motherboard(nevim co to je), Disk 500gb.. No prostě celý nový, jen disk nechat.
Takže to vlastně není pro tebe? Pokud tedy vše, kromě HDD a platí ten limit 13000, pak to vzít podle seznamu, co jsem již dal výše (upravil jsem tam tu grafiku, aby to bylo těch +/- 13000Kč).
Já se rozhodně přikláním k variantě "teď lepší grafiku a jen 4gb RAM, další příp. dokoupit", než variantu "slabá grafika a 8gb RAM". Ta lepší grafika se v herním výkonu projeví mnohem více, než 4gb RAM.
motherboard=základní deska
doplněno 04.02.14 17:49:OK, když tak mermomocí chceš...seznam jsem upravil czc.cz/...
Základní desku brát MSI, Gigabyte, Asus, grafickou kartu taky tak. RAM nejlépe Kingston, Crucial, Corsair.
Já to nepotřebuji přímo jako herní, ale aby to něco zvládlo.. ta 7770 bohatě stačí, sám ji mám. Ten motherboard jsem myslel jako značku , já už mám totiž tu i3 a 8gb RAM objednanou, sice to jde ještě vpohodě změnit, ale už jsem to měnil a vypadalo by to asi blbě
Já mám svůj pc s: Intel Core 2 Duo E8400 (3,00 Ghz), 8gb RAM DDR2 800Mhz, AMD Radeon HD 6850, zdroj 520W, a desku GIGABYTE GA-EP35-DS4 a Vše jede super, já vím, že je to blbé přirovnání, ale Minecraft mi jede na plné detaily na 300-350 FPS... Tak si myslím, že ta i-3 s 8gb RAM DDR3 1600Mhz pojede docela dobře ne?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.