Nejste přihlášen/a.
Dobrý den. Potřebuji poradit s obyčejnou věcí, které já nerozumím.
Když potřebuji z Google, zkopírovat nějaký článek, jsou tam různá písmenka a odstavce. Abych článek sjednotila, tak ho vložím do Wordu, kde ho dám, na velikost 9. Mám krásný stejný článek, velikost písma 9. Nyní to vložím do pytle,/ vložit z Wordu / a tím, to přenesu do Poraďte.cz. Článek vypadá krásně, jedno písmenko, jako druhé, jen pár řádků. Když dám ale vložit, tak mi z toho vznikne, taková příšera, jako je na obrázku. Co dělám špatně? Poradíte, jak vložit text, aby zůstal stejný? Děkuji. Viky
doplněno 10.03.12 15:06:Obrázek je vzor textu, jak se text, po vložení rozjede.
Poradna má svůj textový formát s výjimkou smajlíků a obrázků. Takže buď text z Wordu sejmout z obrazovky a vložit jako obrázek, anebo lépe se vykašlat na Word a vložit jako prostý text bez formátovacích znaků, přímé vkládání z Wordu se zde nedoporučuje. Pokud přecejen vkládáte z Wordu, použijte filtr (ikonka vlevo na liště nad psaným textem pv odpovědi), ať to tady pak nerozhodí formátování a nezabírá 10 stránek. Delší texty je podle mne stejně lepší vkládat jako odkaz, vlákno pak zůstávý přehledné.
doplněno 10.03.12 15:25:...ale vkládání z Wordu se zde již několikrát řešilo, vzpomeňte třeba na
Hope, děkuji za odkaz, ještě jednou jsem se na něj podívala, kde jsem i já se ptala, co je pytel. Problém je, že text vložím do pytle, uloží se krásné psaní. Dám vložit, text se roztáhne, jak chce, na celou stranu.
Ano, to je přesně ten problém vkládání formátovaného textu z Wordu do standartdího textového editoru na poradně. Proto se toto kopírování nedoporučuje. Zkusila jste už ikonku "Vložit z Wordu"? Nějaké formátování to ztratí, ale po minimálních úpravách před uložením odpovědi tu bude vypadat lépe než ten Word...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.