Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nastavení fotoaparátu

Od: mnbl* odpovědí: 10 změna:

ahoj,prosím na focení na plese,jakou mám mít nastavenou clonu iso? Na fotoaparátu panasonic DMC-FZ18. Děkuji

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Záleži na tom zdali chcete fotit bleskem a na jakou vzdálenost nebo bez blesku. Pozor na to pokud budou rozsvíceny UV reflektory, pak je foťák docela zmatený a nevyfotíte kloudně nic.

mnbl*
hodnocení

mám ten fo´ták půjčený ,nastavil jsem P,ale ještě jsem myslel nastavit citlivost.100,200,400,800.Nebo mi poraďte něco jinýho :) Díky M.

des*
hodnocení

0x

Tento foťák má jednu velmi zajímavou funkci - režim Inteligentní Automatiky. Zapni to a nestarej se.

mnbl*
hodnocení

to je to iA? A s bleskem nebo bez?

Jasně, mohl jsem se potrhat smíchy, když jsem viděl na plese exota s docela pěknou zrcadlovkou a fotil interním bleskem asi na 15m - nějak nebyl s výsledky spokojen :D No asi ta zrcadlovka neměla inteligentní automatiku, ale ani ta by to nevyřešila *haha*

mnbl*
hodnocení

tokže dám tu iA?A bez blesku?

des*

Což tak si přečíst něco o svém stroji. fotoaparat.cz/...

mnbl*
hodnocení

což o to,já bych přečetl,ale jde mi o vaši zkušenost.Když dám tu iA ,tak bez blesku nebo nastavit něco jiného?

des*

Vážený,na fotografa se člověk učil asi dva roky.Potom byl jako fotograf,ale musel se učit dál.Vy si vypůjčíte Superfoťák a chcete být do druhého dne mistr.Je to jak na té reklamě na finskou vodku.Foťte,musíte to zkusit,podívat se jak to vyšlo a spravit aby to bylo aspoň ucházející,večer se fotí s externím bleskem,má výkon mnoho wattů,proto jsou fotky kvalitní.Interní blesk je jen náhražka,jak psal kolega nahoře,je potřeba s bleskem,ale musíte jít blízko,do 5metrů by to mohlo být dobré.Jinak fotograf musí dávat oběti,ne jen mačkat spoušť,musí vynalézat a hlavně nadělat tisíce fotek,potom začne být dobrý.

Lidi fotěj s bleskem kde co, třeba ohňostroj, nebo světelnou fontánu*bzum*... Docela bych chtěl ty fotky vidět;).

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]