Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak napsat stupně celsia

Od: msiu210048cz odpovědí: 9 změna:

Nedokáži na klávesnici najít znaménko pro stupně (např.Celsia). Prosím o pomoc, jak napsat stupně celsia.
Předem děkuji za radu. J. OLT

Jak napsat stupně celsia

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

buss
hodnocení

3x

Já mám znak pro celsia na klávesnici vlevo pod Esc, Shift + klávesa a pak další znak, či mezerník , ale je i ve znacích alt + čísílko 0176. Toto je dobréé znát, jak se vkládají µ, ©, @,.; ...

doplněno 09.03.12 10:06:

Znaky Unicode, Windows, ale každý! to má v počitadle, je to we wordu, a stačí dát Start a do vyhledání napsat charmap...

eqi
hodnocení

0x

Držte klávesu Shift, zmáčkněte na klávesu středník (vetšinou je pod ESC), zmáčkněte na C, pusťte Shift a máte °C. Klsická CS klávesnice.

figurek*
hodnocení

0x

zkuste ALT + 0176

hop®

Ano, ale nutno upřesnit, že LEVÝ Alt a 0176 na NUMERICKÉ klávesnici a máš stupně celsia vyřešeny! ;)

1jara*
hodnocení

0x

Zdravím napište C , pod Esc je klávesa, zmáčnete Shift dvakrát objeví se dva kroužky°° jeden smažete a jeto C°.

doplněno 09.03.12 16:22:

Napsal jsem to špatně: dvakrát při držení Shiftu zmáčknete která je pod tlačítkem Esc. Snad jsem to napsal srozumitelně.

hop®

PROČ tak složitě, myslím, že návod od "eqi" je o něco jednodušší! *bzum*

A hlavně je lépe napsat °C než C°...

1jara*

Protože jsem to zkoušel, jak pravým tak i levým a nefunguje. ALT + 0176
doplněno 09.03.12 16:36:

Nechci kritizovat, jen odpovídám hop na otázku: jak napsat stupně celsia.

bruk600*
hodnocení

0x

Já to taky nevím, ale když zadám do Google heslo stupeň celsia, tak někde v textu to bude a pak použiju to arci(ACTA)ďákelské "ctrl C" a pak "ctrl V".

dzordz*
hodnocení

0x

Unicode stupeň, který funguje s jakýmkoli rozložením, je +00B0 (°), dokonce jsou i unicode stupeň celsia a fahrenheita v jednom znaku i s tím písmenem :) +2103, respektive +2109: ℃, ℉.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]