Nejste přihlášen/a.
Potřebuji přeinstalovat XP,vložím CD s OS,po restartu proběhne start BIOSu,ale nezeptá se mě,jestli chci spustit soft. z vloženého média a rovnou se spustí windows.Jak mám postupovat?
Ještě bych měl jeden problém. Windows jsem přeinstaloval u známých,ale bohužel nemají ovladač graf. karty. Ve správci zařízení se v seznamu karta nezobrazí,je možné ovladač stáhnout z netu? Vím že to lze přímo ve Správci,ale kartu tam nevidím. Ještě taky nevím,o jakou kartu jde. Je možné nějak tuto informaci zobrazit?
Pokud je grafická karta integrovaná na základní desce, stačí si pomocí například HWInfo nebo Everest Home zjistit výrobce a typ základní desky. Pak stačí zajít na oficiální stránky výrobce základni desky, kde si stáhnete ovladače ke grafice.
Pokud je ale grafika vyjímatelná (běžně do AGP nebo PCIe slotu), tak ji budete muset vytáhnout a kouknout na nějaké údaje, co tam jsou. Případně můžete zkusit si stáhnout live CD Xubuntu nebo jiné linuxové live distribuce a zkusit štěstí, jestli Xubuntu nebo jiná linuxová distribuce tu grafiku nerozezná. Jednou jsem takhle sháněl název jedné grafické karty a uspěl jsem
Takže jsme nakonec našli jen fakturu,předpokládám, ž
doplněno 08.03.12 15:45:e to bude pro desku položka Case a grafiku VGA
doplněno 08.03.12 15:47:hmm,Case bude asi šasí
Proč se v seznamu Správce zařízení graf. karta nezobrazí? Našel jsem na netu ovladač pro GeForce 5500(přímo z NVidia),ale po instalaci naskočí hláška: Uvedená procedura nebyla nalezena
Jste přihlášen s administrátorskými právy nebo nejlépe jako Administrator?
Zkusil bych jinak ovladače pro všechny GeForce a TNT nVidia karty, které stáhnete zde: porse.cz/... Já je používám na všechny GeF a TNT nVidie, funguje to spolehlivě, bez problémů.
Po instalaci navštivte přes Internet Explorer Microsoft Update ( update.microsoft.com/...) a nainstalujte všechny dosud vydané aktualizace, včetně hardwarových. Ze softwarových nemusíte instalovat Windows Live Essentials a v případě, že máte nainstalovaný antivir, tak Microsoft Security Essentials též neinstalujte. Microsoft Update je schopen rozeznat (asi přes Centrum zabezpečení) většinu antivirů, tak by Microsoft Security Essentials být nabízen neměl.
Pokud se Vám místo Microsoft Update načte Windows Update, tak přijměte nabídku na přechod (instalaci) Microsoft Update. Microsoft Update narozdíl od Windows Update aktualizuje i další microsoftí produkty jako Office, Silverlight, .NET Framework, atd., atd.
Tak na té stránce NVidia jsem byl,ale po instalaci to vypíše hlášku popsanou nahore.Je mi taky divný,že po mě nechce windows vložení lic. čísla. XP je nainstalováno téměr půl dne,ale žádná nabídka aktualizace neprišla.
doplněno 08.03.12 17:36:Dost často mi u instalace některých programů hlásí problém s Kernel32dll.Může to souviset s tou grafikou? Ještě jednou se ptám,proč v seznamu hardware není VGA zobrazena?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.