Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaky antivir vybrat

Od: miras2909* odpovědí: 6 změna:

Dobry den potrebuji poradit jaky antivir pouzit pro svuj pocitac avast my blokuje nejake programy.Dekuji Svoboda

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ahasver4*
hodnocení

1x

V nastavení Avastu se to dá změnit...Jako placený bych vybral Eset.

doplněno 08.03.12 12:41:

Ale z těch zdarma je Avast asi nejlepší,chce si to s tím jen při nastavení pohrát...

dedkoid*
hodnocení

0x

Nejlepší antivir je nemít žádný. Stačí mi Spybot a Firefox.

figurek*
hodnocení

0x

jak se mi Avast sám nainstaloval, tak ho mám. Funguje mi bezproblémově a neblokuje mi vůbec nic.

bena*
hodnocení

0x

Jaké programy konkrétně blokuje? kdyžtak napište na avast! Web fórum - forum.asw.cz

Utrácet za antivirový program pro domácí použití je úplná blbost, protože placené programy mají většinou i funkce, které domácí uživatel nevyužije. Dokonce i některé free programy jsou lepší, než placené.
avast! bohužel má trošku problémy, protože nová 7. verze obsahuje několik chyb (ikdyž v každém programu je aspoň jedna chyba - staré známé pořekadlo). Mělo by se to spravit s příchodem novějšího aktualizovaného vydání 7. verze.

Pokud bych měl doporučit jiný antivirový program, můžu doporučit Microsoft Security essentials, případně AVG Free nebo AVIRA free.

Spybot S&D je dobrý doplněk antiviru, protože obsahuje výbornou ochrnau prohlížeče před únosy a nebezpečnými cookies a adresami. A co se týká firefoxu, tak když to vezmu z bezpečnostního hlediska - ochranou před phishingem, sociálním inženýrstvím a nebezpečnými soubory, tak na plné čáře vede Internet Explorer 9 a hned pod ním IE8. ;)

lolaprasatkova
hodnocení

0x

Já se přimlouvám za eset. Nemít antivir je blbost. Tahle jsem fungovala několik let, ale potom jsme díky viru přišli o 50 % dat. Počítač nešlo viru zbavit a trvalo to měsíc. Několikrát nám přeformátovali disk.

vlazy*
hodnocení

0x

Taký si myslím, že nemit antivir je blbost. Otázkou může být pouze který je lepší nebo vhodnější. Já už několik let používám avast free a prozatím mi slouží docela dobře. Pouze minulou neděli jsem měl s avastem trochu problém. Při stahování aktualizace programu Connection Meter mi zobrazil informaci s varováním na stahování podezřelého souboru a nabídl přerušit toto stahování a i když jsem přerušení odmítnul tak se mi aktualizace asi nestáhla a nenainstalovala. Informoval jsem proto o tom podporu Connection Meteru a odepsali mi na to mj. toto:

"Avast zřejmě zavedl kontrolu "podezřelosti" na základě četnosti instalací. Z popisu vyplývá, že Avast registrovanou verzi Connection Meteru nezná, protože ji používá relativně málo uživatelů. Nemusíte se vůbec ničeho obávat, protože ani Avast neví, proč tento soubor nezná a Vy i já to samozřejmě víme. Jde jen o podezření, tedy naprosto falešný poplach na základě domněnky. Registrovanou verzi ConMeta používá jen pár tisíc uživatelů a z nich má Avast jen zlomek. Proto ani jejich Avasti nemohly poslat tolik hlášení o ConMetu, aby byl program dostatečně rozšířeným programem, aby byl podle Avastu "bezpečným".", "falešné detekce (a to samozřejmě falešná detekce je) jsou znakem méně kvalitního antiviru.", "napsal jsem také do AVASTu žádost o řešení tohoto problému. Nejjednodušším řešením je tzv. whitelisting, tedy to, že každou kopii ConMetu poskytuji výrobci antiviru do jeho databáze bezpečných programů. Zatím mi ale nikdo z AVASTu neodpověděl."

U avastu se mi líbí kromě toho, že je zdarma i to, že je v češtině což pro mne neznalce anglištiny je dot důležité.

V posledních dnech mi s kaýdou aktualizaci avast nabízí i avast pro Android zdarma a tak zvažuji o využití této nabídky a nainstalování avastu i do mého mobilu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]