Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

HTML rozcestí

Od: eirene* odpovědí: 3 změna:
Dobry den.
Prosím o radu, jak udělat HTML stránku, která se bude zobrazovat jako domovská a budou na ni odkazy na oblíbené stránky, které si tam člověk sám přidá. A to ne prave ten problem, potrebuji vyřešit nejspíš zalogovani cloveka s moznosti, aby si to pamatovalo heslo (zatím to budou používat dva lidé a každy bude mít jiné záložky, tak v nejhorším případe udělám dvě stránky nezávisle na sobě) a bude mít možnost si formulářem pridavat nové záložky. Chci úplne jednoduchý formulář, kde bude jen adresa a název stránky, připadne nejaké ke toho pole, kam se uloží. Jak něco takového vyřešit pomoci HTML, PHP nebo JavaScriptu? Jsem na wz.cz, takže např. Python použit nemohu.
Odkaz na to, co zatím mám, je www.kalcicovaandrea.wz.cz/journeys.html
Předem děkuji za rady.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

dzordz*
hodnocení

0x

V html to neuděláte, javascript běží na klientu (prohlížeči), tam žádnou autentikaci ani autorizaci dělat nemůžete. Budete na to potřebovat nějakou tu serverovou technologii, třeba ve vbscriptu to je tak na pět řádků, ale nevím, jestli to na wz.cz poběží, a nemám teď čas to zkoušet :) Ale v php to bude obdobně jednoduché.

V podstatě před odesláním stránky na serveru zkusíte, jestli byl proveden postback, tedy nejde o první načtení stránky (get), ale požadavek byl post po odeslání vyplněného formuláře s loginem. Předané jméno a login porovnáte, klidně to můžete mít v kódu natvrdo, se špatnými údaji přesměrujete zpět na tu samou stránku, se správnými provedete volbu podle uživatele a pak teprv začnete posílat individuální obsah stránky.

eirene*
hodnocení

Děkuji za tipy ohledne přihlašování, ale to jsem řešila pomoci PHP uz na svych stránkach. Nyní mi jde hlavně o to, jak odkaz B doplnit formulářem, aby místo N byla hodnota z prvního polička formuláře, místo A z druhého a B z třetího. Muzu do těch odkazu v HTML přidat nejake proměnné třeba pomoci PHP? Nebo jak toto udělat?
dzordz*

Teď jsem to zkoušel a na wz.cz VBscript nepojede.

PHP mi mnoho neříká (= nic), ale funkční minimalistický případ s VBskriptem pro inspiraci.. sourcepod.com/...

Na klienta se vypíše jen html, v body jen odpovídající možnost, jinak vůbec nic, zbytek je na serveru a nikam se neposílá. Jinak zbytku dotazu moc nerozumím, jednoduchý výpis proměnné je <%= nazev %>, v php asi podobně, nevím :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]