Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,už jsem asi uplne stupidni, ale podle me podminka uvedena na screenu neni splnena ani v jednom pripade, presto je vyhodnoceni kladne.
Vy ten vzoreček vyluštíte? Já ne. Okopírujte ho přes schránku a doplňte do otázky.
doplněno 09.04.13 13:09:dík.
Mě zaujala hlavně ta první část vzorečku ((G3-1)>H3), která vrací FALSE. Vy hodnotu FALSE násobíte číslem. Tady by to chtělo znát tu základní zákonitost, Číslo x FALSE = 0, Číslo x TRUE = Číslo.
Podívejte se na váš vzoreček. G3 - 1 = 1999 je méně, než 2005 co máte v H3, první část vzorečku vám vrací FALSE.
hodnotu FALSE dále násobíte číslem 2001, výsledek je samozřejmě 0. Pak řeknete, že jestli je výsledek menší nebo rovný číslu 2010, pak vrať jedničku, jinak vrať nulu.
=KDYŽ(0<2010;1;0) vám samozřejmě vrací jedničku.
přidejte pár hodhot, aby vzorečky vyšly TRUE
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.