Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak odstranit vodoznak z fotky?

Od: misulka160 odpovědí: 10 změna:

Dobrý večer, chtěla bych se zeptat, jestli tady někdo umí odstranit vodoznak z fotky .. A jestliže jo, tak jestli by mi to vysvětlil .. :) Mám nainstalované programy Adobe Photoshop a Photofiltre. Děkuji moc :)

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

dzordz*
hodnocení

0x

Jak velkej?

misulka160
hodnocení

Moc velký ne .. nevím jak to "změřit" :D ale tak asi 0,5-1 cm na výšku písmena, 10 písmen ..

dzordz*

Moc velký ne? :) Myslel jsem třeba malý logo v rohu, kde to je nepodstatné. Ale 10x1cm mi přijde teda dost velkej, tak přes půl fotky. S tím nic moc neuděláte, vždycky bude vidět, že to tam je takový nějaký vyblitý nebo rozmázlý. Jedině že byste se dostala k tomu vodoznaku samotnému, který se na fotky vkládá, a vodoznak by neobsahoval ani úplně bílou, ani úplně černou, ale i pak by to bylo celkem dost práce a nejspíš by stejně byly vidět zbytky obrysů.

Ale když to sou vaše nafocené fotky, tak je snad dostanete, ne?

hansschuman*
hodnocení

0x

Vodoznak je na fotky umisťován proto, aby nešlo neoprávněně nakládat s fotografií, na kterou nemáte příslušná autorská práva.

Ten je běžnými způsoby neodstranitelný. Ne ní to jen vrstva obrázku, ale je již začleněný do fotky samotné.

Jak se jednoduše zbavit vodoznaku u svých fotek? Nedávat ho tam.

U cizích fotek je nejjednodušší zakoupit si užívací práva na fotografii u majitele fotografie, nebo si vybrat fotografii na serverech, které se prodejem fotek zabývají...

S pozdravem

Hans S.

misulka160
hodnocení

Je to na mých fotkách, které jsou focené u fotografky, ale protože to dávala na net, je tam i vodoznak ..

Tak bud jsou tvoje a nebo fotografky. Pokud jsou tvoje mohla by ti je fotografka poskytnout bez vodoznaku, v tom nevidím problém.

hansschuman*

Pokud jste za fotografie (za zakázku) zaplatila, tak jsou jistě Vaše.

Fotografka by vám měla předat DVD nosič nebo paměťovou kartu s fotografiemi (originál fotek - dříve negativ)

Případně i tištěnou verzi fotek, dle smlouvy o díle.

Vše bez vodoznaku.

Pokud fotografka použije Vámi placené fotky na své stránky, musíte na to dát písemný souhlas (souhlas vlastníka)

S pozdravem

Hans S.

jenže ty fotky nejsou vaše ale té fotografky. pokud by byly vaše, nebyl by na nich vodoznak...

hodnocení

0x

Záleží jak je vodoznak dělanej, ale i ve Photoshopu to nebude sranda a neviditelně se to snad ani nedá udělat.

juldab*

Zkusil bych to razítkem (myšleno jako nástroj) ale záleží na pozadí

doplněno 07.03.12 21:36:

kdyžtak udělej výřez toho vodoznaku a podívám se na to

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]