Nejste přihlášen/a.
Dobrý večer, chtěla bych se zeptat, jestli tady někdo umí odstranit vodoznak z fotky .. A jestliže jo, tak jestli by mi to vysvětlil .. Mám nainstalované programy Adobe Photoshop a Photofiltre. Děkuji moc
Moc velký ne .. nevím jak to "změřit" :D ale tak asi 0,5-1 cm na výšku písmena, 10 písmen ..
Moc velký ne? Myslel jsem třeba malý logo v rohu, kde to je nepodstatné. Ale 10x1cm mi přijde teda dost velkej, tak přes půl fotky. S tím nic moc neuděláte, vždycky bude vidět, že to tam je takový nějaký vyblitý nebo rozmázlý. Jedině že byste se dostala k tomu vodoznaku samotnému, který se na fotky vkládá, a vodoznak by neobsahoval ani úplně bílou, ani úplně černou, ale i pak by to bylo celkem dost práce a nejspíš by stejně byly vidět zbytky obrysů.
Ale když to sou vaše nafocené fotky, tak je snad dostanete, ne?
Vodoznak je na fotky umisťován proto, aby nešlo neoprávněně nakládat s fotografií, na kterou nemáte příslušná autorská práva.
Ten je běžnými způsoby neodstranitelný. Ne ní to jen vrstva obrázku, ale je již začleněný do fotky samotné.
Jak se jednoduše zbavit vodoznaku u svých fotek? Nedávat ho tam.
U cizích fotek je nejjednodušší zakoupit si užívací práva na fotografii u majitele fotografie, nebo si vybrat fotografii na serverech, které se prodejem fotek zabývají...
S pozdravem
Hans S.
Je to na mých fotkách, které jsou focené u fotografky, ale protože to dávala na net, je tam i vodoznak ..
Tak bud jsou tvoje a nebo fotografky. Pokud jsou tvoje mohla by ti je fotografka poskytnout bez vodoznaku, v tom nevidím problém.
Pokud jste za fotografie (za zakázku) zaplatila, tak jsou jistě Vaše.
Fotografka by vám měla předat DVD nosič nebo paměťovou kartu s fotografiemi (originál fotek - dříve negativ)
Případně i tištěnou verzi fotek, dle smlouvy o díle.
Vše bez vodoznaku.
Pokud fotografka použije Vámi placené fotky na své stránky, musíte na to dát písemný souhlas (souhlas vlastníka)
S pozdravem
Hans S.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.