Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak dostat ven antivirák?

Od: minimimi* odpovědí: 6 změna:

Ahoj, potřebovala bych poradit... Koupila jsem si notebook kde byl ještě na zkoušku antivirový program avast. Bratranec mi pak do něho dal nějaký avast program a řekl mi, že až budu mít přístup na internet tak to stačí jen zaregistrovat a je to. Jenže já se nakonec rozhodla pro nod32, ale ten avast nemůžu dostat z počítače (při smazání mi to hlásí, že se mám obrátit na admina a získat potřebné údaje) a tudíž si nemůžu nainstalovat ten nod... Tak co mám dělat? Předem díky za odpovědi =)

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

bena*
hodnocení

0x

Tak přihlašte se jako Administrator a program odinstalujte. případně spusťte počítač v nouzovém režimu a odstraňte ho pomocí odinstalační utlitky, kterou stáhnete zde:

Jinak NOD32 je placený a umí toho tolik jako avast.com/... avast! Free. Navíc níky díky proudovým aktualizacím avast! můžete mít čerstvý, protože se aktualizuje "každou chvíli". Více najdete na webu avastu.
Ale dělejte jak myslíte, nemůžu a ani nebudu bránit :)

minimimi*
hodnocení

=) děkuji moc za radu. Sama jsem se v těch antivirácích už ztrácela =). A když teda budu chtít avast jak mám postupovat? Je to avast! free antivirus... Jinak já tady žádné další účty nemám. Jen jeden a ten je admin...

bena*

Tak když budete chtít používat avast!, tak ho tam normálně nechte. Akorát ho otevřte, klikněte na údržba a tam přejděte k registraci. Nemusíte se být, je to za 30 vteřin hotové a nechtějí toho moc :)

Mimochodem, Vy se přihlašujete účtem Administrator? Nemáte tam zřízený jiný účet? Pokud ne doporučoval bych si vytvořit nějaký uživatelský účet, nejlépe s právy omezenými (User). Více ve Start-Ovládací panely-Uživatelské účty. Případně Ovládací panely-Nástroje pro správu-Správa počítače-Místní zásady a skupiny. Nebo Start-Spustit controluserpasswords2.

minimimi*
hodnocení

a jrstli mi ještě můžete říct v čem je to lepší? =)

bena*

Administrátorský účet může prakticky dělat vše. Navíc administrátorský účet je náchylnější k virům - viry zde můžou pracovat bez omezení. Navíc v případě problémů máte účet Administrator k dispozici jako možnou KPZ.

Velice dobré to je udělané napříkald v Ubuntu a jeho derivátech(Xubuntu, Lubuntu, Kubuntu, Edubuntu, atd.). Tam je skrytý účet root (což je obdoba Adminsitratora ve WIndows) a přihlašujete se přes omezený účet. Když chcete něco instalovat nebo upravovat, tak to po Vás bude chtít právě heslo toho roota a ono se to spustí jako root.
No a můžete se zkusit inspirovat u Ubuntu - vytvoříte si omezený účet se jménem (třeba minimimi) a Administrátorský účet zaheslujete (heslo neztraťte!). No a Vy se budete přihlašovat přes to minimimi a když budete chtít něco instalovat nebo spravovat, tak na instalátor kliknete pravým myšítkem, zvolíte Spustit jako... a zvolíte Administrator, zadáte heslo a je to.

ALe jestli chcete lézt po internetu s účtem Administrátora, proč ne. Ale nedoporučuju to.

punkturtle*

A s Ubuntu by nebylo ani třeba řešit antivir...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]