Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak nainstalovat program?

Od: babajaga® odpovědí: 6 změna:

Poraďte, prosím /polopaticky*smich*/, jak nainstalovat přehrávání DVD v počítači.

Dále prosím, jak nahrát film z počítače na "flešku"?

Tuto otázku dávám na popud dědy, jako jeho tiskový mluvčí. Chodí do práce na noc /ostraha/, mají povolenou televizi, ovšem program často stojí za starou bačkoru. Proto by si chtěl nahrát na "flešku" nějaký pěkný film a poté si jej v práci v noci přehrát. Oba dva jsme počítačoví laici starší generace /děda mi tvrdí, že spíš až pitomci/, tak pokud budete někdo moci a chtít poradit, prosím opravdu postup vysvětlit úplně podrobně, doslova po lopatě. Klidně třeba i vnitřní poštou. Počítačové odborné výrazy nám mnoho neříkají. Děkujeme za vysvětlení. Zdraví Baba Jaga a její ježidědek.;)

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

stribrnak*
hodnocení

0x

Babuš,tak film co máš na ploše,nebo někde jinde,tak -klik na něj pravým myšítkem a sjed kurzorem na odeslat a dej odeslat do flešky ,záleží jak se ta fleška jmenuje,.např,kingston,samozřejmě,že flešku musíš mít zastrčenou!

toŤ fše

hodnocení

Dobrý den. Není to tak jednoduché. Já si vyhledávám filmy, scénky přes -zadám žena za pultem-poznetek/to je nějaký polský Gogle, či co/ pak si do vyhledavače zadám třeba jiří wimmer a naskočí všechny scénky s Wimrem. Nyní jsem tedy pravým tlačítkem označil požadovanou scénku naskočil tam seznam různých úkonů, ale žádný nebyl odeslat /to znám, když posílám třeba fotky na flešku/ Zadal jsem tedy uložit jako a na plochu. Na ploše ten odkaz skutečně byl, tedy jsem ho otevřel.Naskočil obrázek a zůstal, zatímco zvuk šel normálně. Tak nevím a jsem zase v čudu. Děkuji ježidědek

hm*
hodnocení

0x

Otázkou 1. je, zda nemají takový krumpl, který by na přehrání nestačil. Kdyby nestačil, smůla.

Otázkou 2. je, jestli v něm mají program schopný přehrát film v bežně šířených formátech. Kdyby ne, bylo by potřeba ho tam buď doinstalovat (smí-li se to), nebo nainstalovat něco vhodného na tu flešku (co, to bohužel neporadím, protože nemám widle) a pustit přehrávač z flešky a film pak taky.

Otázkou 3. je, jestli mají připojené nějaké reproduktorky, či jak je to tam vůbec se zvukem.

doplněno 01.03.12 16:16:

Ještě mě napadlo: máte dost velkou flešku? Kdyby ne, nebylo by lepší a jednodušší místo ní pořídit nejlevnější přehrávač DVD (namátkou jsem našel na internetu za necelých 700 Kč s DPH) a ten si vzit do práce? Záleží ovšem i na TV, zda by k ní šel přehrávač připojit.

punkturtle*

VLC snad existuje i pro widle, ne?

Já bych spíš viděl problém v kvalitě toho, co jste stáhli. Třeba to je nekompletní soubor. Zkuste film z jiného zdroje a v nějakém hodně rozšířeném formátu.

zkrat*

Ano, VLC existuje i pro WIN. Jen u firemních PC (a o to asi podle dotazu jde) mívají správci IT takový protivný zvyk zakazovat uživatelům instalovat vlastní programy a vůbec jejich činnost všelijak omezovat jen na tu pracovní. A to znamená, že na takovém PC bude WMP ze základní instalace systému a jen se základními kodeky - a ten nepřehraje originální DVD ani omylem. Natož aby zvládl cosi neznámého formátu, stažené z internetu. Pokud jde o tenhle případ, pak je nejsnažší cesta domluvit se se správcem IT - ti budou určitě vědět, co nainstalovat. Nebo opravdu koupit nějaký stolní přehrávač, případně i vybavený USB vstupem.

dolis72*

přesně tak...nechají vám WMP a tam přehraješ víš co :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]