Nejste přihlášen/a.
Dobrý den! Pořád mi na PC vyskakuje tato hláška, nevím co s tím. Internet mám přes UPC. U O2 mám jen mobil. Jak se to dá zrušit, poradíte mi? Děkuji.
Čas byl nastavený správně, ale datum ne. Opravila jsem to a vyčkávám, jestli ta hláška zase vyskočí. Jak se čas podle tik.cesnet.cz aktualizuje, jak se to dělá? Díky.
Aktualizace času se nastavuje podle obrázku.
Jak starý je ten počítač? Pokud si PC nepamatuje čas nebo datum při delším vypnutí, bude patrně potřeba vyměnit baterku na základní desce - třívoltová lithiovka s označením CR-2032.
PC - stolní - je starý 8let, baterka vyměněná před půl rokem. Nevím proč se mi špatně ukazuje datum a čas. Tu aktualizaci času mám nastavenou správně.
Podivejte se, jake datum mate nastavene v Biosu PC. Po zapnuti PC se podle vyrobce PC objevy vyzva stisknete (napr. F2) pro nastaveni
Mám tu zkušenost, že nejdéle vydrží vždy ta baterka, kterou instaloval výrobce PC, ale i tak by měla vydržet o dost déle než půl roku. Jedině kdyby vám tu novou prodali těsně před umřením. Ta baterka zajišťuje, aby si i vypnutý PC pamatoval některá důležitá nastavení a fungovaly interní hodiny. Aby se zobrazoval chybný čas, musí se buď zpožďovat interní hodiny v PC, nebo nastavení času může změnit nějaký software. Když je PC zapnutý, zůstává správný čas? Jak se PC chová, když je delší dobu vypnutý - je po novém zapnutí čas správný nebo je chybný?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.