Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

HDD - pomalý, píská

Od: axlik* odpovědí: 4 změna:

Stala se mi nemilá věc :( připojoval sem druhý HDD jenže já blbec sem neodpojil zdroj, nějak to zajiskřilo (v konektoru) nevím proč, počítač se prvně nechtěl spustit (jen bootoval) a po spuštění systém skoro nepracoval, nezobrazovaly se mi soubory, na nic nereagoval..To teď dělá pravidelně..Antivirový program nebyl schopen se spustit, ale google chrome jel okamžitě ikdyž síťové přip. nebylo ještě načteno. Po chvilce se to rozjede ale stejně si nemyslím, že by HDD poskytoval předešlý výkon :( po vypnutí PC udělá takový pisklavý zvuk jakoby dojíždění desek a pak takový hodně škrábavý jakoby se vracela vidlička..Druhý HDD zapojený raději nemám..Zkoušel sem nabootovat pc s opravnym CD s HDD regenerator a to nenašlo žádnou chybu..Nevíte, podaří se mi to ještě nějak opravit, nebo si mám přesunout data a přeinstalovat systém na jiný HDD?

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

ahasver4*
hodnocení

1x

Co se tam stalo,to Vám nepovím.Ale v každém případě už bych rychle dělal zálohu.Teď už nevíte,zda najednou neodejde k předkům...:)

axlik*
hodnocení

Oba HDD mají dvě možnosti zapojení, buď starý klasický ATX a nebo sata, hodil sem konektor na redukci a zapojil oba na napajení SATA a HDD funguje normálně..Je možný, že sou v něm dva okruhy napájení který jdou přes vlastní diody atd. a podařilo se mi pokazit ten jeden? :D

co já vím tak v SATA napájení je i 3,3 voltová větev tak to možná má svý okruh ale taky bych hned udělal zálohu

hodnocení

0x

Nevahejte a zalohujte, to je nejlepsi rada, kterou jste zde dostal :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]