Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

DNS Cache

Od: habasko odpovědí: 6 změna:

Při ladění počítače mě program upozornil, že mám problém s internetem. Konkrétně že DNS Cache není optimalizována. Nevím kde bych to našel a jak ji dobře nastavit . Děkuji za každou radu.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Zkus ji pro začátek pouze smazat. V příkazovém řádku zadej ipconfig /flushdns a rstartuj PC.

habasko
hodnocení

Udělal jsem to a mezipaměť se vymazala. Ale konkrétně nevím na co to má vliv. Protože internet mě celkem šlapal. proč to hlásilo nějaký problém? Díky za odpověď.

Pokud je v DNS cachi uložený záznam o nedostupnosti nějakého webového serveru PC se k tomuto serveru nepřipojí i když ve skutečnosti je již server dostupný. Zkrátka údaj uložený na PC je již nektuální. Proto je vhodné DNS cache při různých problémech vyčistit.

habasko
hodnocení

Díky moc za radu a měj se hezky.

habasko
hodnocení

Měl bych ještě jeden dotaz, ukázalo mě to, že počet paralelníchTCP spojení u Internet Exploreru není optimální. Má to na něco vliv a dá se to teda nastavit? Díky za odpověď.

bena*

Má to trošku malý vliv na rychlost stahování a prohlížení. Můžu se zpetat, který program to ukázal? Pokud tam je možnost opravy (nebo spíše úpravy), tak bych ji zkusil. Před tím si ale v Obnovení systému vytvořte bod obnovení, kdyby to udělalo nějakou neplechu, což není přílilš pravděpodobné, ale pro klidné spaní bych to vytvořil.

Obnovení systému najdete v Start-Programy-Příslušenství-Systémové nástroje - tam spusťte Obnovení systému a zvolte Vytvořit nový bod obnovení. Kdyby to udělalo nějakou neplechu, tak Obnovení systému spusťte a zvolte obnovit systém do předchozího stavu a vyberte tam to obnovení, které jste před chvíli vytvořil.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]