Nejste přihlášen/a.
Jak udělat aby se v poli s průvodcem vyhledáváním hodnoty, kde mám zvoleno na výběr 4 možnosti (zaškrtávací políčka) např. výběr: židle, stůl, věšák, skříň muselo zvolit, čili zaškrtnout minimálně 2 hodnoty?
Př. když zvolím jen stůl, nepustí mě to dál, protože musím zadat dvě hodnoty, tzn. stůl a židle.
Prosím o pomoc
Co přesně myslíte průvodcem vyhledávání hodnoty?
Jak se vám ta informace ukládá? V databázi bych to řešil vytvořením omezení (constraint), ale to nejspíš budete muset současný návrh překopat.
V návrhovém zobrazení mám název pole např. Nábytek a datový typ je průvodce s vyhl. hodnoty - zadal jsem na výběr ze 4 možností (zaškrtávací pole) . Chci nějak omezit, aby bylo nutno vybrat minimálně 2. kusy nábytku z těch 4 v nabídce.
A zkoušel jste, jak to bude vypadat při zadávání? Bude tam jeden sloupec, nazvaný Nábytek, po kliknutí se rozbalí nabídka čtyř artiklů, vyberete a hotovo. Kam chcete dávat ten druhý?
Takhle byste to mohl vyřešit, že v tabulce nebude sloupeček jeden, ale budou čtyři, všechny z nich budou používat tutéž nabídku (kterou si uložíte nejlépe někde bokem do jiné tabulky a možné hodnoty budete načítat z ní) a v prvních dvou budete vyžadovat hodnotu vyplněnou - nenechá to uložit záznam, pokud nábytek1 a nábytek2 nebudou oba vybrány. Jestli uživatel vybere i nějaký nábytek3 a nábytek4, je už na něm. No jo, to by šlo, ale to bude moct vybrat tu samou dvakrát (i to by šlo, ošetřit tím omezením). Ale co když budete mít sto různých kusů nábytku v nabídce, to budete potřebovat sto sloupečků..
Takže lépe, přehodnotit návrh. Udělat jednu tabulku pro uživatele, druhou pro typy nábytku (ten zdroj položek, viz výše) a třetí pro zápis vztahů. Tam vkládat jeden řádek za každý vztah, uživatel-nábytek1, uživatel-nábytek2, všichni tam tedy budou mít alespoň dva záznamy.
Ale i tak to je divné, sice to budete moct kontrolovat, ale nikoho nepřinutíte to opravit, když už to tam bude špatně. On celý ten vztah 1 : 2..n je divný, obvykle dává smysl "0 nebo 1" nebo "0 až n" nebo "1 až n".
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.