Nejste přihlášen/a.
Dobrý večer. Tak jsem pořád přebírala až jsem asi přebrala. Koupila jsem si TV THOMSON 32HU3253 s tím, že si přes flesh budu přehrávat filmy když nebude nic v televizi. Vzala jsem si s sebou i USB, na kterém mám nějaké filmy. U některého televizoru náhodně filmy nepřehrálo, u jiného šel jen obraz a zvuk ne. Měla jsem tam asi 5 filmů a v tom hluku různé hudby a televizorů kolem jsem se pořádně nesoustředila a na jednom TV šlo vše v pořádku, tak ten jsem si koupila - slušná uhlopříčka, slušná cena.
Televizor jsem si naladila a s kafíčkem v ruce sedla, že si zkouknu film. ALE - každý se ukázal, ale u dvou nešel zvuk, tak jako v obchodě. Televize podporuje MP3, foto JPEG, video AVI, MP4, MPG, MPE, TS.
Stahuji z "ulož to" ve formátu avi.Něco jako amatér jsem si přečetla, že avi není vždycky avi, nějakou roli hrají nějaké kodeky, ale nerozumím tomu, fakt. Podle mne je snad obraz v pořádku, jen tam není zvuk mp3 - rozumím tomu? Zajímalo by mne, zda film, který mám stažení na flešce můžu prohnat nějakým programem, že třeba je tam zvuk v mp4.
Prosím o velice odborné a zároveň srozumitelné pro úplného laika a navíc starší generaci, která chápe pomalu. A jak vůbec poznám film, který mi tam nebude zvučit? Děkuji za odpovědi.
(Filmy jsem si před tím přehrávala na malém přehrávači sencor a bez problémů)
Zvuk tam je, jen není zazanamenaný tak, aby to TV dokázala přečíst a zpracovat - tedy MP3.
Budete potřebovat nějaký prográmek na zjištění, co je v tom AVI zabalené. Dooručuji MediaInfo nebo Gspot . Ten film v tom programu otevřete a program zjistí, jaké kodeky jsou použity pro obraz i zvuk. Potom budete muset převést zvuk do použitelné podoby - tedy MP3 nebo jiný formát, který TV umí. Pro převedení doporučím Xmedia recode .
Televize umi slusnou radku kodeku. V tom problem asi nebude. Problem bude v tom, jak je to v tom AVI "zabalene". Televize z toho nepozna, ze to obsahuje zvuk ve formatu, ktery umi prehrat. Melo by tedy jen stacit vhodne to "prebalit" a meloby to hrat. Bohuzel kdyz nevime, jak presne je to "zabalene", tak ti ani nemuzeme poradit, jak to presne "prebalit".
Mistni odbornici na Windows jiste dokazi prijit s nejakym znamym programem, ktery to dokaze "prebalit" do ruznych formatu (nemyslim prekonvertovat zvuk, ale jen upravit ten kontejner).
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.