Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nový televizor mi přehrává filmy bez zvuku

Od: jarm® odpovědí: 4 změna:

Dobrý večer. Tak jsem pořád přebírala až jsem asi přebrala. Koupila jsem si TV THOMSON 32HU3253 s tím, že si přes flesh budu přehrávat filmy když nebude nic v televizi. Vzala jsem si s sebou i USB, na kterém mám nějaké filmy. U některého televizoru náhodně filmy nepřehrálo, u jiného šel jen obraz a zvuk ne. Měla jsem tam asi 5 filmů a v tom hluku různé hudby a televizorů kolem jsem se pořádně nesoustředila a na jednom TV šlo vše v pořádku, tak ten jsem si koupila - slušná uhlopříčka, slušná cena.

Televizor jsem si naladila a s kafíčkem v ruce sedla, že si zkouknu film. ALE - každý se ukázal, ale u dvou nešel zvuk, tak jako v obchodě. Televize podporuje MP3, foto JPEG, video AVI, MP4, MPG, MPE, TS.

Stahuji z "ulož to" ve formátu avi.Něco jako amatér jsem si přečetla, že avi není vždycky avi, nějakou roli hrají nějaké kodeky, ale nerozumím tomu, fakt. Podle mne je snad obraz v pořádku, jen tam není zvuk mp3 - rozumím tomu? Zajímalo by mne, zda film, který mám stažení na flešce můžu prohnat nějakým programem, že třeba je tam zvuk v mp4.

Prosím o velice odborné a zároveň srozumitelné pro úplného laika a navíc starší generaci, která chápe pomalu. A jak vůbec poznám film, který mi tam nebude zvučit? Děkuji za odpovědi.
(Filmy jsem si před tím přehrávala na malém přehrávači sencor a bez problémů)

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Zvuk tam je, jen není zazanamenaný tak, aby to TV dokázala přečíst a zpracovat - tedy MP3.
Budete potřebovat nějaký prográmek na zjištění, co je v tom AVI zabalené. Dooručuji MediaInfo nebo Gspot . Ten film v tom programu otevřete a program zjistí, jaké kodeky jsou použity pro obraz i zvuk. Potom budete muset převést zvuk do použitelné podoby - tedy MP3 nebo jiný formát, který TV umí. Pro převedení doporučím Xmedia recode .

hodnocení

Děkuji za radu, hned se do toho pustím. Hezký den.Jarm.

hodnocení

0x

Mně se to občas také stává na staré TV, když si chci pustit DVD. Musím najet do nastavení a je tam CENTER - a to změním z OFF na ON (nebo obráceně) a zvuk jde.

Takže si vezměte manuál a najděte si tam nastavení, a tam byste to měla najít.

luke237
hodnocení

0x

Televize umi slusnou radku kodeku. V tom problem asi nebude. Problem bude v tom, jak je to v tom AVI "zabalene". Televize z toho nepozna, ze to obsahuje zvuk ve formatu, ktery umi prehrat. Melo by tedy jen stacit vhodne to "prebalit" a meloby to hrat. Bohuzel kdyz nevime, jak presne je to "zabalene", tak ti ani nemuzeme poradit, jak to presne "prebalit".

Mistni odbornici na Windows jiste dokazi prijit s nejakym znamym programem, ktery to dokaze "prebalit" do ruznych formatu (nemyslim prekonvertovat zvuk, ale jen upravit ten kontejner).

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]