Nejste přihlášen/a.
Chtěl bych si pořídit nějakou jednoduchou tiskárnu (pouze černobílou). Buď teda inkoustovou nebo i laserovou. Musím tedy zvážit cenu jak tiskárny, tak hlavně cenu náplní, co je výhodnější a ekonomičtější.
Tisknu doma sem tam, takže bych ji normálně, čili nenáročně využíval. Jde mi hlavně o poměr mezi cenou a kvalitou. Nechci zbytečně drahou ani levný šunt.
Mám zkušenosti se starší multifunkční inkoustovkou, (jde o typ HP 1510), bohužel náplně (cartridge byly docela drahé a když se nějakou dobu netisklo dost a rychle zasychaly).
Jestli o nějaké solidní víte, dejte vědět.
pokud černobílou, tak jedině laserovou. inkoustové jsou dobré na kvalitní barevný fotografický tisk, použití na černobílý tisk je hóóódně neekonomické i v případě že by se jednalo pouze o černobílou inkoustovku.
oki, v tom případě se mi hodně zúžil výběr. Barevný tisk nepotřebuji, když bych něco nutně potřeboval barevně vytisknout, zajdu si do tiskařského krámku a mám to bez starostí. U těch laserovek bude tedy velkou předností nezasychání barvy, a o to mi celkem jde.
Jen takovou poznámku.
Inkoustové tiskárny HP nejsou žádný zázrak, osobně je povžuji za nejhorší na trhu, já už hodně let používám inkoustovky od Canon, nejen, že mi nezaschl inkoust i po několikaměsíční odstávce, ale mají bezkonkurenčně nejkvalitnější barevný tisk.
Nejlevnější provoz mají tiskárny jehličkové, u 24jehlových je i docela dobrá kvalita tisku, ale jsou nehorázně pomalé a hlučné.
HP 1500 absolutně nejjednodušší ... náplně 5x i vice krát renovované (plnění u soukromníka - Praha-Ládví - nechci se špinit a mám zaručeně čerstvé barvy - plním 2-3x ročně) ... tisk jen černobíle (v nastavení - tisknout šeďe, pouze černá tisková kazeta) barevná kazeta může být prázdná, ale musí být uvnitř ... jinak barevné fotgrafie jak z fotolabu a navíc v HP Image Zone Expres (dodáváno s tiskárnou) vlastní úprava na libovolný formát. Pokud je Vaše stará tiskárna neopravitelná, volte podobnou pro černobílý tisk. Pro častý barevný tisk pak je lepší 4-kazetová, kde se doplňují jen spotřebované barvy
V niektorom navode som čital že ked sa dlhšie nepouživa atramentova tlačiaren ,ma sa občas zapnut,Po zapnuti sa tlačiaren pripravuje k použiti a pritom si prečisti trysky.Po prebehnuti tohto ritualu normalne vypnut.Vraj vtedy tak skoro nezaschnu trysky.Tolko poučenie.Svine, trysky, zaschli aj tak.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.