Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Připojení druhého počítače na síť

Od: sinfra* odpovědí: 8 změna:

Dobrý den , mám jeden počítač připojený na net ale chtěl bych ještě jeden dětem do pokojíčku - jak postupovat - musím informovat poskytovatele internetu? Nebo mohu normálně vložit switch nebo router sám - ale jak to bude s IP adresou pro druhý počítač? Děkuji moc za vysvětlení.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ahasver4*
hodnocení

0x

Pokud by jste měl,jako já,připojení od O2 a svůj router s více vývody na PC,tak stačí natáhnout kabel.Pokud máte od nějaké společnosti,ty většinou vyžadují nahlášení dalšího PC v síti.Bude záležet na tom,jakého máte Vy.Jeden telefon provozovateli a máte jasno.:)

jareek*
hodnocení

0x

Jestli mate pripojeni ADSL, pak modemy ADSL maji zezadu konektory nejmene na 2 pocitace, Pripojte druhy sitovy kabel na druhy konektor (obvykle oznaceny #2) a melo by to jit. Pokud to pujde, nemusite se nikoho ptat. Pokud ne, musite se spojit s poskytovatelem, obvykle to velmi rychle vyresi

*palec*

lui*
hodnocení

0x

Já bych koupil za 300-400kč nějaký router, ten bych zapojil na výstup zařízení provozovatele, a na výstup routeru bych připojil mé dva počítače. Pokud se týká IP adresy na Vaší síti, aby se oba dva počítače tvářily navenek stejně, o to se postará router. Pokud vím, tak jedinej problém který by mohl nastat je, pokud by měl poskytovatel ve svém zařízení "natvrdo" MAC" adresu síťové karty. Prý to tak někteří poskytovatelé dělají, ale to jde vyzkoušet velice jednoduše výměnou za jiný počítač, nastavený úplně stejně. Buď to jde, nebo ne. Když to nebude fungovat, tak nevím. Asi se s tím taky dá něco dělat, ale to neumím.

petapeta*
MAC adresa lze naklonovat, takže žádný problém.

hodnocení

0x

Sinfra,

konečně můžu dát jednu radu (postřeh) v sekci počítače. Tomu vůbec nerozumím, ale sdělím jak jsem to dneska vyřešil já. Potřebuji připojit synka na internet. zaslal jsem dopoledne dotaz poskytovateli internetu, ten mě za několik hodin zavolal(a), ujasnili jsem si co chci a že tomu nerozumím. Před 15 minutami přijel technik, předal mi nějakou modrou skříňku s nápisem Air Live, dal mi kabel s konektory, vysvětlil co kam zapojit a až přijede synek, že se připojí bez problému. Pokud něco nebude vědět, ihned volat operátora a ten vše zajistí.

Ani nechtěl kafe, popřál krásný večer a odjel.

Nechal zde i telefonní číslo na sebe, kdyby vše selhalo, že by přijel osobně.

To jsou služby...firma ecomp.eu

Pane Milane, peníze taky nechtěl?.?.?*stop*

luis, fakt nechtěl! Nic, ani kafe, ani buchtu. Peníze. nic. Jediné co chtěl, aby mě to fungovalo.

doplněno 01.03.12 06:59:

Nedělám reklamu, jen fakt chválím tuto firmu.

http://www.ecomp.eu/

Každému co si zaslouží!

to jste šťastný člověk. Než technici přijeli k nám trvalo jim to týden a pak s tim stejně nic neudělali a tak jsme čekali další týden. Hrůůza děs běs. *ee*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]