Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

HDD? problemy s pameti

Od: lindaf* odpovědí: 10 změna:

Dobry vecer, chtela bych se zeptat neexistuje do pocitace neco treba jako pametove cidlo? jako doplneni pameti? nebo existuji jenom externi hdd...dekuji popripade ( i kdyz to asi nejde ) neda se pamet nejak zvetsit nekde sjem cetla ze rozsroubovani krytu disku ale to bych delat nechtela ja myslela softwarove ... dekuji za kazdou radu... a jeste se ze ptam na ejdnu evc kdyz mam uz docela plny HDD ze uz to jakoby znaci cervene ze uz je to skoro cele plne nemuze se s tim neco stat? ...

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Když už je to červené, je nejvyšší čas s tím něco dělat. Vzhledem k tvým znalostem to raději nechej na odborníkovi z okolí. Ten ti může z disku smazat nepotřebné soubory, které ti zbytečně zabírají místo nebo případně doporučit zakoupení dalšího většího pevného interního či externího disku.

Softwarově kapacitu disku nezvětšíš (když pominu kompresi) a odstraněním krytu už tuplem ne. To ti ten disk časem zcela odejde.

lindaf*
hodnocení

no ja nevim ja to pravidlne jednou denne cistim CCleanerem a nevim no, mam tam hodne filmu asi si koupim externi HDD

doplněno 27.02.12 20:27:

myslite ze kdybych to nekam zanesla ze by z toho dostali jeste i vic veci co jsou tam anic? mozna ze jo... :)

Pravděpodobně ano, ale bylo by patrně jen dočasné řešené. Pokud budou na disk ukládána další a další data, disk se časemzcela zaplní a operační systém nemusí fungovat správně. Takže další disk je dobrá volba. (když už není co smazat)

Denní čištění CCleanerem je zbytečně časté.

lindaf*
hodnocení

Myslite tedy kdyz mam HDD 140 GB a zbyva mi 13,7 volnych tak je to blby? ja prave...prijde mi to takovy s tim externim jakoze budu muset s sebou vsude vlacet tu kouli uvazanou k nootebooku ... *nevi*

To je ještě skoto 10%, to není tak špatné. V tom případě doporučuji koupit nový interní disk a vyměnit ho za ten 140 GB. Sama to patrně nezvládneš. Bude se muset teinstalovat operační systéma překopírovat data.

hodnocení

0x

Otázka je jaká paměť? Jestli HDD nebo operační, ale většinou není ani s jednou problém, stačí jen koupit a do kompu dodat. Jen u noťasu to je malinko složitější.

lindaf*
hodnocení

no ja mam notebook a mam tam HDD pamet 140 GB coz je teda zoufale malo no... a ta pamet by se dodala normalne jako novy interni HDD s vetsi kapacitou? nebo tam muzou byt i dva HDD soucasne ...

doplněno 27.02.12 20:26:

jinak teda... je to asi dost vidt ale ja jsem docela neznalek v tomhle oboru no mamca se taky moc nevyzna... :D

dzordz*
hodnocení

0x

Smazat všechno, co tam bejt nemusí.

lindaf*
hodnocení

a prosim vas mam jen otazku jake j mozen ze vcera jsem na nem mela vo,nych jen 13,7 GB a dneska vlezu do systemu a zniceho nic volnych 17 GB...to jsem z toho ale vazne jelen... *zed*

Třeba došlo jen k vyprázdnění koše do smazání nějakých dočasných souborů, změně velikosti Odkládacího souboru ...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]