Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Makro v excelu

Od: rori* odpovědí: 7 změna:

Mám makro, které hodí hlášku ve kterém napíšu nějaké číslo a v určité buňce se uloží. To funguje. Ale já potřebuju, aby se přepsala pouze poslední tři čísla. Mám třeba v F9 "123321" a já napíšu jen "999" a v buňce bude "123999".

Přidávám zbytek kódu :

For MyNum = 1 To 100
DoSomething = MyNum
Next
Číslo = Application.InputBox("Buňka F9", "Zadej číslo", Type:=5)
Range("F9") = Číslo

Děkuji

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

dzordz*
hodnocení

0x

Změňte poslední řádek na

Range("F9") = Range("F9") - Range("F9") Mod 1000 + Číslo

rori*
hodnocení

Trochu mi to zde koliduje. Nebylo by lepší, kdyby se nejdříve smazali tři poslední (bez odhledu počtu číslic) a poté se tam přidali? Takto mi to stále koliduje..

rori*
hodnocení

Tak jak jste to napsal, tak se to číslo poté přičte.. Nevíte, jak to udělat, aby se pouze připsalo? Děkuji

dzordz*

Co koliduje, co přičte? Tohle má jedinou vadu, že to nefunguje s desetinnejma číslama. Myslíte připsání, jako že to odtrhne tři čísla od konce a připíše zadanou hodnotu, takže z 123456 při zadání 4 nedostanete 123004, ale 1234, a z 123456 po zadání 555555 nebude 678555, ale 123555555? Pak místo toho řádku použijte tohle:

Range("F9") = Fix(Range("F9"))

Range("F9") = CDbl(Left(Range("F9"), Len(Range("F9")) - 3) & CStr(Číslo))

rori*
hodnocení

Ano, poslední tři to sice smaže, poté zadám nějaké čísla a ty nahradí další tři. Tzn. Původní 111111111 poté se tři smažou, čili 111111, v okénku napíši např 500. místo 111111500 mám 111500.

dzordz*

Není možné, musíte tam mít chybu nebo ještě něco jiného, co dělá tu další úpravu. Když mezi Sub a End Sub vložím pouze Číslo = Appl...) a pod to nakopíruju ty své řádky odsud, tak to funguje.

rori*
hodnocení

Děkuji uctivě, chyba byla ve zbytku kódu makra.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]