Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Celeron E3400 vs HD video

Od: major* odpovědí: 6 změna:

Stačí Celeron E3400 2.6Ghz(náhrada za Pentium 4 2.8 Ghz HT) a Geforce GT220 DDR3 1GB,
deska MSi G41 P28 a 2GB DDR3(1333 Mhz, deska by je měla podtaktovat ne)
na přehrávání videa AVI DVD, internet , starší hry atd.
A myslíte že tato sestava přehraje HD video nebo s tím bude mít problém?

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

bena*
hodnocení

0x

Tak na přehrávání videí, na prohlížení internetu a nějaké ty starší hry to utáhne, ale s přehráváním HD filmu bych se neodvažoval 100% napsat, že to půjde.

v pořádném přehrávači by mělo HD video akcelerovat grafika, takže by to jet mělo. Pokud by to zpracovával procesor, obávám se že to nebude úplně plynulé

fe
hodnocení

0x

HD video s vetsi bitrazi ne. Normlani video no problem.

major*
hodnocení

Víte mám s přehráváním menší problém, obyčejné video nejede uplně plynule ale vytížení CPU je 8-15% grafiky okolo 20%,
prostě nevím čím to, myslíte že ten CPU mohl být na to slabý? podle testů to zas takovej šmejd není(až na to malou cache) v super pi ma 18s(přetaktovanej na 3.38Ghz),oproti P4 je o dost rychlejší, myslíte že je ta cache příiš malá na obyčejné video nebo by to mohlo být tím že na jedné větvi mám hdd i DVD-ROM, ale třeba DIRT 2, s tím to nemá problém, nenapadá vás něco?

tohle MUSÍ zvládat obyčejné video levou zadní, vždyť já se díval na AVI filmy na 15 let starým 500 MHz celeronu s 32MB grafikou. Chyba bude někde jinde.

Zkus zapojit disk samostatně, ale tímhle to s velkou pravděpodobností nebude. Jaký používáš přehrávač? Zkus VLC a dej vědět, já ho používám všude :)

major*
hodnocení

Zkoušel jsem VLC(1.1) KMP a pořád to samé, člověku to připadá jako by se to malinko kousalo(hlavně ve zpomalených scénách),
flash(youtube atd.) je bez problému, ale jakmile to přehrává něco z HDD(AVI) nebo DVD(DVD-Video) není to prostě uplně plynulé, nemůže to být problémem kodeků, nejvíc to člověk pozná na vizualizaci v media playeru(taky taková kousavá), jo a rychlost čtení HD Tuune je MIN:20MB/s MAX:60MB/s, mám už vlastně druhou desku, na tý první asrock, taky G41, jsem měl samej problém, nemohlo by to být třeba těma pamětma, deska je podporuje jen při přetaktování, nebo tím že ten disk je starej, ale žádný vadný sektory, prostě jestli to není tím že je vyrobenej 2004, a ten chipset a ostatní součástky jsou všechny o dost novější?

Jo a to super pi bylo na 1M des. míst.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]