Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Změna kontextového menu ve windows

Od: fatalwir® odpovědí: 5 změna:

zdravím. kdysi dávno jsem měl nainstalovaný ALZip (teď už ne) a ten při instalaci upravil registry aby přímo v kontextovém menu bylo "Vytvořit novou složku". Kde mám upravit registry abych to tak měl?

mám win xp

doplněno 25.02.12 21:19:

Spíš ne kde mám upravit registry, ale co v nich upravit?

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Není pohodlnější použít nějakou utilitu? Třeba Ultimate Windows Context Menu Customizer:
door2windows.com/...
Nebo FileMenu Tools: magazin.stahuj.centrum.cz/...
Úprava přímo v registrech je celkem složitá.
hodnocení

v tom prvním nemůžu najít to co potřebuju a to druhé se musí nainstalovat

doplněno 25.02.12 22:27:

tak jsem zkusit i to druhé a to taky neřeší můj problém

doplněno 25.02.12 22:29:

kdyby mi sem někdo dal návod přímo na tu úpravu registrů byl bych radši nejsem lama :-P

hodnocení

tak co jsem zkoumal na internetu tak jsem vyzkoumal že to bude asi nějaká úprava s tímto klíčem

HKEY_CLASSES_ROOTDirectory

dzordz*
hodnocení

0x

Nějak nevím, k čemu je tohle dobré, když se to s normálním kontextovým menu dá udělat dvěma kliknutími. Po úpravě to taky bude na dvě kliknutí, akorát se ušetří to rozbalování Nový ->

Taky nevím, jestli jde vůbec měnit kontextové menu při kliknutí "do prázdna", to /Directory je pro menu, které se ukáže při kliknutí na složku pravým tlačítkem, takže by to založilo novou uvnitř té nakliknuté. Ne že by to nešlo změnit (, použijete * pro všechny typy souborů, předáte si cestu o úroveň výš a vytvoříte novou složku tam), ale když bude otevřena prázdná složka, nebudete v ní mít na co kliknout, aby se to kontextové menu vyvolalo.

hodnocení

právě klikat na to Nový mě štve

doplněno 26.02.12 10:40:

a co jsem našel tak když najedu třeba k HKCR.nfo a udělám tam klíč shellnew a do toho dám řetězcovou hodnotu nullfile tak když kliknu někam levým a dám nový tak tam je možnost vytvořit i .nfo soubor. Opravdu mi to fungovalo ale nijak mi to moc nepomohlo *nevi*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]