Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
je možné si nechat doma připojit internet například od t-mobilu nebo jiného telefonního operátora?Je jedno jestli wifinou nebo kabelem,zajímá mě jen jestli se jejich internet vztahuje jen na telefony nebo i na pc,děkuju
Proč by to nešlo? Jak T-Mobile tak i O2 ti dají domů modem s WiFi a kolik si na to připojíš počítačů, noťasů, telefonů či jakýkoliv jiných zařízení co potřebují internet je jen tvoje věc.
Já si to taky myslím,ale ted se tu hádáme a prej je to nesmysl,internet poskytujou jen do telefonu,proto se tu ptám.Tak děkuju za info
Kdo poskytuje internet do telefonu? Ve svý podstatě ti jak T-Mobile tak O2 poskytne tři druhy internetu, pevnej internet, to jest přes pevnou linku, mobilní internet, to je třeba do noťasu na cesty a internet v mobilu což je taková verze pro mobily.
A můžu si nechat pokrýt byt pro víc počítačů najednou bez pevný linky?Ptám se asi trochu jak blbec ale moc se v tom neorientuju...
Teoreticky určitě jo, Ale jak by se to přesně udělalo to nevím, nikdy jsem po tom nepátral.
Ale něco bys třeba nastudoval tady.
Jo, to funguje, nebo jsou i přímo routery s 3G. Nicméně mě přijde net přes mobilního operátora docela drahý. Raději bych juknul na nějakého wifi poskytovatele v lokalitě internetprovsechny.cz/...
Router přímo od operátora?A jak to mají s tou pevnou linkou?Z jejich stránek mám pocit že když chci mít doma wifi,potřebuju jí...
Tak to mě nechápete.
3G (internet přes mobilního operátora) na který se ptáte můžete mít bez pevné linky jelikož je to služba mobilního operátora.
To co píšu ještě k tomu o wifi tak to jde o poskytovatele wifi připojení (ne mobilních operátorů), funguje to tak, že někde na baráku budete mít anténu na kterou budete chytat poskytovatele, dále to půjde do krabičky pro vás nezajímavou a z ní bud přímo do pc a nebo do wifi routeru, ze kterého si to rozvedete po domácnosti.
Já nechci prakticky wifinu od operátora,máme doma společnou anténu pro víc bytů.Jde mi jen o to,jestli je operátor teoreticky schopný mi pokrýt byt například momentálně nabízeným ADSL s 25Mb/s tak,abych připojil několik pc.3G se týká pouze telefonů ne?Nebo to platí i pro notebooky?
NE.
Operátota tvůj byt nezajímá.
Pokud máš adsl tak teď se dodávají už povětšinou adsl wifi routery které mají wifi a děláš si doma co chceš. Některý požaduje i paušál za pevnou, někdo jen adsl a jde to po tel. vedení.
Co se týče 3G potažmo mobilního netu tak to není jen pro telefony, ale stačí ti správný modem, nebo wifi router kam dáš simku s datovým tarifem. Výhodou je mobilita, ale pokud to chceš jen domů tak zbytečné. Pokud je to na více než jedno pc tak by jsi musel koupit ten wifi router, pokud na jedno, stačil by usb modem se simkou
Ted si připadám trochu jak blbec,takže čistě teoreticky si můžu pořídit router,kam dám simku s tarifem,popřípadě router s adsl a problém je vyřešený?omlouvám se za polopatičnost
Nooo, tak nějak. ADSL je přes telefonní přípojku, což mi přijde, že nechápete.
Přes simku jsou datové tarify
Netuším proč pořád trváte na adsl nebo 3G
Vůbec ne,netrvám,jen nevím že je možné i jiné připojení...myslím konkrétně od toho operátora
Proč od operátora? Máš pevnou?
doplněno 24.02.12 10:46:Hele, píšes máme doma společnou anténu pro víc bytů
Tím pádem máte to co ti tluču do hlavy. Do bytu vede jistě jeden kabel od poskytovatele. Domu si tedy koupíš wifi router a nastavíš, nebo ještě lépe, někoho kdo se v tom vyzná požádáš pro jistotu o překontrolování zda to takto je a necháš ho koupit wifi router (pokud obyč tak to bude v rozmezí 500-1000 podle značky atd), pak ti to nastaví a budeš mít doma wifi. Žádné adsl, nebo 3G, žádné tahání do toho poskytovatele.
Nemám,ale říkám že už doma wiifinu máme od nějakého místního poskytovatele,ale včera jsme se na hodině bavili jestli to od operátora taky jde a nic jsme nevymysleli,chtěl bych vědět jestli to jde ood operátora stejně jako od jiného poskytovatele víte?
Děkuju za trpělivost Mohl byste mě ještě odkázat na nějaké strány kde bych si o tomhle připojení mohl přečíst něco víc?
O kterém? Já nevím co vás zajímá konkrétně Odkázat bude těžký, nenapadá mě co by vám pomohlo. Je to jako zeptat se mechanika na čtení něco o autě. To se mi radí blbě
Abych to vysvětlil.
Na nějakých stránkách najdete principy adsl nebo 3G, někde technické informace okolo zapojování, přenosů, instalaci na doma atd
Nechápete a nechápete.
Já už nevím jak to vysvětlit. Vy chcete čtení o 3G, ale netušíte o sítích. Operátora nebo poskytovatele vaše domácí wifi zajímat nebude, maximálně pokud si to od něj necháte nakonfigurovat.
Něco třeba tady cs.wikipedia.org/...
dsl.cz/...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.