Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, Včera jsem rozjel linux přes live cd. Jenže nastal problém. Tlačítka které zapínají wifi jsou zpracovávany progrmem, který v linuxu nejde zapnout. Je to dost blbé řešení. Takže aby tlačítka fungovala je potřebné onen program zapnout. V linuxu mi nejede. V biosu jsem natavil, ať se po nabutování zapne wifi. Problém je v tom, že to funguje takto: po rozjetí windowsu se zapne ten program na ovládání tlačítek wifi a poté se wifi sama zapne. Tento automatický postup v linuxu nejde jelikož tam ten program nefunguje.
A teď k otázce. Jak spustit wifi přes cmd? (cmd mi na linuxu funguje) Je to verze: Linux backtrack 5
Back Track? Nehodláte se doufám nabourat do sousedovic wifiny...
V Linuxu není cmd ale Terminal. Linux není windows a tak programy pro windows tam nepojedou. V Back Track je nainstalován Wine, zkusil bych to přes něj. Kdyžtak si BT nainstalujte na nějaký pevný disk (stačí 4GB) a hoďte si tam z Windowsu cmd.exe a spusťte ho přes Wine.
Abych to tedy rozvedl. Nejsem začátečník a chápu rozdíly mezi linuxem a windowsem. Ve středu jsme probírali v IKT(počítače) operační systémy. Moc jsem nevnímal, jelikož to vše znám. Ovšem učitel trochu rozvedl linux. Mluvil o různých verzích... Došel až k verzi která umí prolomit heslo na wifi. Tak jsem za ním po hodině zašel a poptal se na okolnosti.
Chtěl bych to jen zkusi na svém routeru. Bohužel jsem nenašel způsob ja zpustit wifi.
CMD jsem našel na HDD a normálně se spustil. Jelikož normálně fungoval tak jsem myslel že s ním se mi wifi podaří zpustit, ale nevědšl jsem jak. O linuxu toho moc nevím. Nikdy jsem se o něho nijak nezajímal.
Ale zpět k terminálu nebo cmd. Jakým příkazem zpustit wifi?
Nevím jestli jsem to už psal, ale nastavil jsem v biosu, aby se wifi spustila po nabootování. Bohužel to funguje tak, že se spustí windows potom onen výše popsaný program kterým se ovládájí tlačítka wifi a simuluje se stisk klávesy.(množné číslo protože mám tři tlačítka ovládané programem. jedno na zapnutí prohlížeče druhé na stišení větráku a třetí je wifi. Bohužel všechny fungují jen když je program pro jejich ovládání zapnutý.)
No hacknout wifi chce už mít nějaké znalosti, navíc na to potřebujete mít wifi kartu, kterou BackTrack rozpozná a má k ní ovaladače. Pokud nemáte kompatibilní wifinu, tak hold máte smůlu. Jinak pamatujte, že toto je nezákoná činnost a rozhodně to není etické, zvlášť pokud o tom dotyčný neví, že se mu snažíte dostat do wifiny.
Jinak na živě tenkrát byl videonávod, jak prolomit staré WEP šifrování, ale přímo odkaz dávat nebudu, protože to nemůže dělat támhle někdo z hornídolní, který tomu pořádně nerozumí... Jinak ten Backtrack neumí jen prolomit ochrnau wifiny, ale spoustu dalšího.
Asi jste mě špatně pochopil. Já se zde nesnažím zjisti jak ji hacknout. To umím, ale nedaří se mi zapnout na mém notebooku wifi.
No protože není ta Vaše wifi kompatibilní s Linuxem - prostě a jednoduše - nejsou ovladače... Leda můžete zkusit se podívat do správce sítě jeslti tam není nějaký "nádech". BackTrack není prostě klasická linuxová distribuce jako Ubuntu nebo mandriva, apod. a není určená kdekomu. Navrhuju si nastudovat nějaké materiály k backtracku a pak teprv ho začít používat...
No ale zpět k problému. Hold si budte muset sehnat nějakou USB wifi(nebo PCMCIA, máte-litam takovou zásuvku), tam většinou už není problém jako s těmi interními (které mimochodem linuxy berou taky jako USB wifiny)... Navíc do Backtracku se prakticky nedá nic odinstalovat - není tam Synaptic ani nic podobného a stažené DEB instalátory to nespustí. Leda v .tar.gz by mohl něco spustit...
A co by jste s tím jinak dělal?
Když už jste zmínil formát .tar.gz. Stáhnul jsem si tam nějaký přehravač na videa. Bylo to v tomto formátu. Bohužel se mi zobrazila zpráva v jakém programu to chci otevřít. Prostě to linux nepochopil, že to je instalačka.(pokud jsem to správně pochopil tak to je instalačka )
Možná že si někde půjčím externí wifi. Co bych s tím dělal? No... zaprvé bych to zkusil doma na svém routeru. Za několik dní jedu do polska. Budu v hotelu kde mám přístup na internet přes wifi. I když heslo budu znát tak bych si to vyzkoušel bez něj. A to bude naposled co tento linux použuju. Notebook už moc nepoužívám. Je cca 5 let starý. Není moc výkonný. Mám stolní výkonný počítač. Notebook už používá jen mamka, která vydrží čekání na otevření čehokoliv. Kdybch ho měl zase sačít používat tak by dlouho nevydržel v celku. Nesnáším když se mi něco zasekne nebo trvá o chvilku déle.
To jako ta tlačítka nefungují hardwarově? Bez toho oného programu to čudlem nemůžete vypnout?
Nejsou pro (jiný) linux dostupné ovladače?
Pochopil jste to správně. Nejde program nejdou tlačítka. Prý je to normální řešení. Mi se toto řešení vůbec nelíbí.
doplněno 23.02.12 17:40:Ovladače na co? Je to program ne ovladač!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.