Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
než bych naleznul co a jak, určitě mi někdo poradí. Používám firemnní m. outlook a vždy, když začnu psát mail, tak napíšu
Dobrý den,
Jak se máte?
Takto mi to změní písmeno ve slově jak na velké J. Což pak musím opravovat. Vždy začnu psát slovo za čárkou v pozdravu, je to malé, dám mezerník a písmenko se zvětší. Poradíte mi prosím někdo, kde to nastavit aby se to nedělo, docela to zdržuje...
Díky
Je to v automatických opravách, nepíšete jakou máte verzi takže si to najdete jistě sám.
Nicméně když dáte na odřádkováni shift+enter tak to jistě neudělá.
Hledat to nebudu, půjdu jednoduší cestou pomocí shift + enter. Uý jsem to zkusil a funguje, máte u mě bodík
Díky
Sice jsem nenapsal verzi, dle rad zde se to pokouším najít, ale bohužel se mi nedaří. Mám Microsoft Office Outlook 2007
Pokud byste někdo poradil kde najdu to na změnění, budu vděčný, protože shifl plus enter sice funguje, ale stejně na to většinou zapomenu
Díky
není zrovna nejrozumnější hned odvrhnout cestu přes Automatické opravy...
já je používám (a mnoho lidí jsem k Aut. opravám dokopal), je to vynikající způsob, jak urychlit psaní stále se opakujících textů, hlaviček, frází, jmen nebo třeba měst, to je jedno...
do aut.oprav vložím třeba fo a po zmáčknutí mezerníku mi to automaticky napíše František Omáčka... je jedno, co tam vložím, to opraví na požadovaný text,
takže nevypisuji např. celou moji hlavičku, teda jméno, příjmení, ulice, město, PSČ, telefon, e-adresu a pod., ale napíši jen vh jako velká hlavička, když chci napsat jen moje jméno a příjmení, napíši jen svoje iniciály, místo vypisování celého textu pozdravu napíši jen poz a mezerník... 37 spolupracovníků automaticky píši jen iniciálami a jejich jména celé vypíší za mne aut. opravy... jen musím rozlišit ty dva tři případy, kdy mají stejné iniciály, tak u jednoho Josefa B. přidám m jako mladší ( jbm a druhý je jbi jako inženýr)
funguje to v Outlooku, ve Wordu, myslím i v Excelli, třeba otevřít Nástroje, tam Možnosti, tam Kontrola pravopisu a tam Možnosti aut. oprav...
obrázek napoví...
doplněno 20.02.12 12:55:díky dzordzovi za připomínku, ne že bych zapomněl, ale už nebyl čas doplnit...
aut. opravy jsou primárně určeny právě pro ty pisatele či písaře, kteří mají zvyk poplést písmena při psaní, napíší všechny, ale v jiném pořadí... třeba má někdo problém napsat noc a píše con... když si to uvědomí, nastaví aut.opravu con za noc a má vyhráno...
také není vhodné psát shluky písmen, které se běžně používají, protože potom to píše blbosti... na to ale každý přijde časem sám...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.