Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výměna desky - co se stane s Windows?

Od: redlotus* odpovědí: 9 změna:
Mám dotaz chtěl bych se zeptat jesli to je potřeba vyměnit základní desku a procesorMůj počítač ted(Nevypisuji to co není třeba):Základní deska-Gigabyte GA-MA770T-ES3 - AMD 770 Procesor- AMD Phenom II X4 945 Quad-Core (AM3) Zdroj-Corsair Enthusiast Series TX650 V2 650W OS-Windows 7-profesionalChtěl bych si vyměnit základní desku za Gigabyte Z68XP-UD3 a procesor na Intel core i5 2500k.Jelikož jsem se naprostý ametér co jse týče stavěním Pc,tak bych se chtěl zeptat protože jsem na pochybách zda mi,,zmízí,,windows 7 popř co při výměně základní desce se může ,,rozbít,,

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ahasver4*
hodnocení

2x

Výměnu desky systém asi nerozdýchá,budeš muset přeinstalovat.Při výměně si dej pozor aby pak deska nešla do zkratu třeba dotykem s kejsem.Jinak pozor na mechaniclké poškození.Ať se zadaří!:)

doplněno 19.02.12 16:59:

Kabely se v podstatě nedají zaměnit ale je dobré si pamatovat jak byly zapojeny...

redlotus*
hodnocení

Takže když vyměním základní desku tak si budu muset koupit nový OS.Nebo co tím myslíš přeinstalovat

martinxx1
hodnocení

0x

Win nezmizi pokud je to OEM tak komp nenajede a nusis preinstalovat tak jsem to mel ja u vist a aktivujes po telefonu poskodit muzes desku statickou elektrinou a nebo kontakty CPU aly pri opatrnosni nic nezkazis

redlotus*
hodnocení

Takže když vyměním základní desku tak si budu muset koupit nový OS.Nebo co tím myslíš přeinstalovat

ahasver4*

Tak možností je více.Buď máš originál instalační médium,tak z toho.Nebo si před výměnou zazálohovat celý systém i se soubory a pak ze zálohy.Na zálohu je dobrý Disc Director ale je placený.W7 má zálohování OS a souborů v sobě...

doplněno 19.02.12 17:25:

Tak,je to sice z Visty ale je to podobné-

Výměna desky - co se stane s Windows?
dzordz*

Mám neblahé tušení, že kopie vytvořená tlačítkem "Zálohovat počítač" pak taky nenajede, protože to bude to samé, co tam je teď :)

Jestli tazatel má instalační číslo, je v klidu a nemusí nic řešit. Uschová si současná data (třeba jen na vedlejší partition) a když po výměně hardwaru systém nenajede, tak ho prostě přeinstaluje.

ahasver4*

Sakra,nějak jsem to urychlil...:)Samozřejmě máte pravdu...Tak platí pouze první část...Už budu,,normální,,klidný user,žádný kvalt...

Ano OS naistalovaný na parametry původní základní desky nebude souhlasit s parametry novézákladní desky a proto nebude fungovat.

martinxx1

ano preinstalovat,nic kupovat nemusis je jedno jestli mas krabicovku nebo OEM pojede ti oboje;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]