Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

PC HP PRO vs. ALFA Starter VS. skládačka

Od: kokosak odpovědí: 4 změna:

Co byste doporučili na kancelářskou práci, PC pojede min. 8h denně, nejde mi o spotřebu, ale výdrž, chlazení...

alfacomp.cz/...

nebo

alfacomp.cz/...

nebo skládačka?

a jaký monitor z alfacomp.cz/... velikost 22"-24"

DĚKUJI ZA POMOC.

P.S. Vyplatí se do kancelářské PC SSD disk?, Stačí RAM 2GB Děkuji.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Obě sestavy jsou bez systému, resp s instalovaným Linuxem. To není problém, pakliže jsi na něj zvyklý a umíš dělat s aplikacemi které pod ním běží.

Raději bych vzal sestavu od HP případně si složil něco sám. Na výdrž se u PC nehraje a chlazení bude u obo dostatečné. V téhle cenové kategorii a zaměření se na něj "nehraje".

SSD se do kanclu nevyplatí a už vůbec ne tdo těchto sestav. 2GB pro tvůj účel stačí. Monitor vem dle tvé peněženky. V každém případě kup ten, co má digitální vstup. Musí ho mít i PC (výstup)! VGA je už dnes na okraji zájmu.

kokosak
hodnocení

Děkuji za odpověď, prosím, jestli bytste nebyl tak hodny a něco z nabídky alfacomp.cz nevybral, nejde mi o peníze, ale abych zbytečně nekupoval něco naddimenzovaného, co ani nevyužiji a nepozřenuji.

Předem děkuji.

dzordz*
hodnocení

2x

2GB mi přijdou jako docela málo.

Třeba teď, nemám v podstatě nic spuštěné, jen skype (přes 80) a prohlížeč s 18 záložkami (630MB), celkem využito 1.37GB. Přidejte k tomu nějaké větší pdf s pár set stránkama, visual studio, web a sql server (ve vašem případě třeba velkej excelovskej sešit) a jste třeba na 2.4GB. S dnešníma cenama je 1GB navíc v podstatě zadarmo, jestli bude stát hodně, tak dvě stovky..

kokosak
hodnocení

Děkuji za odpověď, prosím, jestli bytste nebyl tak hodny a něco z nabídky alfacomp.cz nevybral, nejde mi o peníze, ale abych zbytečně nekupoval něco naddimenzovaného, co ani nevyužiji.

Předem děkuji.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]