Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nastavení routeru

Od: dcmen odpovědí: 7 změna:

Ahoj

potřeboval bych poradit jak umožnit počitači připojení přes router

momentálně jsem připojen přímo keblem k počitači ale do domácnosti přibyl počitač

pořidil jsem si tedy router asus rx3041 připojil jsem kable ale nechce mi naběhnout internet

předpokladam tedy že se musí v pc něco nastavit (XP)

pomohl by mi s tím někdo? předem děkují

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Nu ve zkratce bych to řekl asi takto:
Pokud máte zadané ip adresy napevno tak je nechat přiřazovat automaticky, připojit se na router a do nastavení wan nabouchat ip adresy které mělo původně pc. Nastavení sítě můžete juknout a přenastavit ve start, nastavení, síťová připojení, připojení k místní síti, vlastnosti, protokol tcp/ip
Ty kable jsou zapojené doufám správně

dcmen
hodnocení

v nastavení mám ziskávat IP ze servru automatický

takže ještě někde by se mi mělo zobrazit router? pouze jsem to zapojol a čekal jsem hned odezvu ale ono nic

v tomhle jsem úplny amater

hraju si asi tyden v nastavení nového pc abych mo připojil na net a bezúspěšně :)

A jak jste to zapojil? Internet do wan, pc do lan?

dcmen
hodnocení

přesně tak, internet do wan a pc do lan 1

Do nastavení routeru se dostanete?

dcmen
hodnocení

tak v tom asi bude problém

ani nevím že se to nějak dá

V prohlížeči zadáte místo třeba www.poradte.cz ip adresu routeru. Mimo toho jukněte do start, spustit, cmd a napište ipconfig /all a dejte sem obrázek ( maverick.pise.cz/...)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]