Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nové paměti nefungují

Od: jarek123456789 odpovědí: 6 změna:

prosim o radu?

mam zakladni desku asus M4A785TD-V EVO 16Gb pameti,podle manualu sem zakoupil podporovane pameti Kingston KHX1600C9D3K2/8GX ,po osazeni 16Gb se mi pocitac rozjel ale monitor zustal cerny,po vyndani dvou pameti z DIMM_1A DIMM_1B slotu se PC rozjelo a fungovalo bez problemu.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

bruk600*
hodnocení

0x

Dobrý den, nevím proč tam dáváte 16 GB paměti, když 32bitový systém dokáže využít necelé 4GB paměti a 64bitový necelých 8GB. Dokonce pak ty problémy mohou být způsobeny tím, že systém není schopen celé množství paměti obsloužit. Prakticky vyzkoušené to nemám a myslím, že takové množství paměti nikdo do domácího PC nedá a tak tu ani nebudou osobní zkušenosti.

dzordz*

64bit rozhodně využije víc paměti. Mám pocit, že virtuální adresování paměti využívá 48bitů a 2^48 je v řádu terabytů. Windows v home edici mají ještě nějaké vlastní omezení, ale jakékoli lepší než home zvládnou 192GB (128 pro xp).

Kde jste vzal, že 64bitové systémy podporují jen 8GB RAM? Například pro Windows 64 platí následující omezení:
Windows 7 64bit Starter: 8GB
Windows 7 64bit Home Basic: 8GB
Windows 7 64bit Home Premium: 16GB
Windows 7 64bit Professional: 192GB
Windows 7 64bit Enterprise: 192GB
Windows 7 64bit Ultimate: 192GB
Zdroj: Microsoft
msdn.microsoft.com/...
bruk600*

Dobrá máte už lepší informace a doba se už kus posunula, tak se za dezinformaci omlouvám. *hi*

hodnocení

0x
No nevím, ale já jsem v seznamu podporovaných pamětí pro tuhle desku Váš typ pamětí nenašel a není uveden ani v manuálu k desce. V DDR3 1600MHz od Kingstonu podporuje deska typy KHX12800D3LLK3/3GX(XMP), KHX12800D3K2/4G a KHX12800D3LLK3/6GX(XMP). Ostatně seznam všech podporovaných pamětí je tady:
asus.cz/...
jarek123456789
hodnocení

Dekuji za informace,pokud by ste nasel neco konkretnejsiho nastaveni v biosu atd. dejte vedet.Zatim mi to jede na 12Gb bez problemu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]