Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak to vyrobit?

Od: cd odpovědí: 18 změna:

když máte formátovaný disk CD, jde z něj nějak udělat znovu CD na které jdou vypalovat soubory ; prostě aby z něj bylo zase to neformátované CD?

18 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ladinpraha*
hodnocení

1x

Co je to formátované a neformátované CD? Já znám jenom CD-R nebo CD-RW, prázdné nebo vypálené.

cd
hodnocení

ve windows je možnost disk formátovat, nevím jaký OS používáš ty

Nemáš náhodou na mysli DVD-RAM? Ten se dá formátovat. Jinak jakmile něco vypálíš na klasický CD/DVD tak pokud není přepisovatelný tak s ním po vypálení už nic neuděláš.

cd
hodnocení

nevím jestli jste pochopili to co jsem říkal, když formátuje disk, nelze na něj poté nic vypálit, jen vložit, jak to dát do původního stavu?

A je to RW?.?.?

cd
hodnocení

ano, je to RW

No asi jsem tě nepochopil a hlavně stále nechápu. Prosím ještě jednou, pomalu a srozumitelně, jo.

Formátuje se pevný disk v počítači, ale na něj se pak nic nevypaluje.

Taktéž se formátuje DVD-RAM a na něj se vypaluje, i když ono se jedná vlastně o magnetooptickej záznam, tam se dá po formátu opět zapisovat cokoliv.

Klasický CD se neformátuje.

Takže co vlastně chceš formátovat, na co vypalovat a co chceš pak vlastně dát do původního stavu?

cd
hodnocení

mám doma CD, (naformátované pomocí windows = všechno se z něj smazalo), potřebuji na něj vypálit .ISO soubor (= potřebuji udělat bootovací CD), jenže to nejde, protože to píše, že disk je plný (= blbost, je přece formátovaný), jde na něj pouze vkládat soubory, jenže já na něj to .ISO potřebuju vypálit, již chápeš?

No začíná se mě pomalu rozsvěcet. Ovšem CD-RW se neformátuje, nýbrž se ve vypalovacím programu napřed smaže a pak se na něj teprve vypaluje.

hodnocení

0x

Trochu se zastanu tazatele a jeho poněkud zmatené otázky. V práci jsme měli jakousi verzi Windows, v jejichž nabídce byla skutečně položka FORMÁTOVAT DVD. V podstatě šlo o stejný proces, jako při vymazání DVD-RW, ale povedlo se mi s tím zachránit i DVD, které jiné systémy považovaly za odepsané.

hodnocení

0x

na tyto účely musí být disk vymazaný a ne formátovaný...

cd
hodnocení

a jak mám vymazat cd?

Ve vypalovacím programu. Tam to někde musíš najít, neb netušíme jaký program používáš.

hodnocení

0x

Ano, jakýkoliv vypalovací software má možnost vymazat CD / DVD. Na formátované CD/DVD nelze běžně vypalovat, na něj jde ukládat a mazat jednotlivé soubory, proto je formátované, aby se chovalo jako disk...

cd
hodnocení

takže když je formátované (=chová se jako disk) již nejde vrátit do stavu, kdy se na něj dalo vypalovat?

dzordz*

Dá, může se smazat a neformátovat.

bena*
hodnocení

0x

Ježiš, to je jeden velký maďarský guláš.. tazateli cd, co vlastně chcete, děláte z toho tady opravdu velký guláš

Pokud chcete vymazat CD, tak ho vložte do mechaniky a buď přes tento počítač - Jendotka CD-RW a v levém, resp. horním menu zvolte Smazat disk. Nebo si otevřte Váš vypalovací program a tam zvolte vymazat disk.
Pak na disk můžete znovu zapisovat a zase ho vymazat...

Nevím co jinak myslíte...

Jak to vyrobit?
cd
hodnocení

děkuji za odpověď a promiňte zmatenou otázku již sem si s tím poradil

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]