Nejste přihlášen/a.
Dobrý den chtěl bych se zeptat na dnešní ale i starší typy procesorů nikdy sem nechápal proč jsou Celerony a Semprony nejhorší procesory ikdyž měli třeba stejné GHZ jako Pentium a jak je na tom Athlon ten bych měl mít v notebooku který se chystám zakoupit a co je asi tak nejlepší procesor co se týče poměr/cena/výkon díky za každou odpověď
Semprony a celerony mají sice stejnou frekvenci, ale jsou zjednodušené, mají horší početní výkon (mají menší vyrovnávací paměť (cache). Tyto procesory jsou určené do nenáročných počítačů, zejména třeba do kancelářských. Tyto procesory jsou zpravidla levnější, ale jak jsem psal, nenabídnou toho tolik jako jejich deriváty.
Jinak k druhé části otázky - jak procesory AMD, tak i Intel jsou velice dobré, já jsem spíš na AMD. Pokud budete kupovat Intely, tak nekupujte i3 nebo i5 - jsou to jednodušší i7, kjteré byly paradoxně "vyvinuty" až po i7.
jinak sem na tom podobně (aspoň takhle mi to vysvětlil bratr) Intely jsou jenom o frekvenci AMD i o jiných věcech. A prý můj AMD Sempron 1,64GHz se prý choval jako 2,8 GHz Intel ale nevím co je na tom pravdy
Já bych nikdy Intel CPU nekupoval, kámoš s tím má své zkušenosti. Prd se v tom vyzná a chtěl si koupit nový procák. Nakonec koupil P4. Já se mohl potento smíchy
Dobrý den, jak už psal BENA, tak výrobce vyvine a vyrábí nový procesor, vyrábí je vlastně stejnou technologií na jedné lince a vyrobené si otestuje. Ty povedenější jsou vlastně ty vysoce taktované a pochopitelně i drahé procesory. Ty pomalejší jsou logicky levnější. V procesorech je i velmi rychlá vyrovnávací paměť a tam si výpočetní jádro odkládá mezivýpočty. Některé procesory se při výrobě nepovedou a musely by se vyhodit a současně je na trhu i zájem o lené kousky. Tak výrobce tedy vypne tu poškozenou část procesoru (většinou vyrovnávací paměť) a prodá ho levněji i na úkor omezení výkonu. To jsou pak ty Celerony a Semprony.
doplněno 18.02.12 13:45:Dnes se dělají i vícejádrové procesory, kdy se případně při problémech vypne jedno jádro a pak se to prodává taky levněji. Ono to vypnutí části původního procesoru nemusí být ve všech ohledech na škodu a taky záleží na architektuře a použití, kdy osekaný procesor ztratil jen minimum výkonu a tak se dalo ušetřit i hodně peněz.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.