Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Externí disk Western Digital

Od: dreamer1966* odpovědí: 8 změna:

Dobrý den,synovi vznikl problém s externím diskem.Při připojení s napájením a USB konektorem se nechtěl rozjet.Po vyjmutí z krycí krabičky a při pohnutí konektorem USB v disku se střídavě rozjížděl a zastavoval. Po odšroubování a vyjmutí přechodového kusu s napájecím konektorem a USB konektorem externího disku a připojení přes kabel ATA normálně funguje,takže problém je v USB zásuvce disku. Jde někde zakoupit náhradní přechodový kus (plošný spoj s konektory,který přikládám na fotkác)? Díky za odpověď

doplněno 17.02.12 20:29:

fotky

Externí disk Western Digital

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ahasver4*
hodnocení

2x

Rádce bmbx mi kdysi poradil toohle.Možná by to pomohlo...

alza.cz/...

doplněno 17.02.12 20:33:

Měl jsem ten samý problém...

hodnocení

2x
Měl jsem s WD My Book Essential Edition 2.0 500GB podobný problém. Jednou disk naběhl, jindy ne. Na vině byl častým používáním vytahaný konektor na tom plošňáku co je na fotce. Pomohlo mi mírně přihnout dovnitř ten prostřední "přítlačný" zobáček co je zvrchu na konektoru. Asi to lím domáčklo zástrčku na kontakty.

dreamer1966*
hodnocení

ještě foto

Externí disk Western Digital #2
zakus*

Za cc 70,- sy ho můžete objednat na Ebay

www.ebay.com/itm//...

doplněno 17.02.12 23:46:

si

hodnocení

0x

Pokud je chyba přímo v USB konektoru, možná by stačilo koupit v elektru za pár korun nový konektor a přepájet si ho. Nebo zkusit pořádně připájet tento, může mít jen špatný kontakt s plošným spojem ;)

dreamer1966*
hodnocení

Pochybuju,že jde v amatérských domácích podmínkách pistolovou pájkou připájet tento konektor. Jinak díky za odpověď

trafopájkou s tlustým hrotem asi ne, no. Mikropájkou + odsávačkou by to jít mohlo, nemáte nějakého šikovného elektrikáře který by vám to vyměnil?

hodnocení

0x

Chce to trochu praxe a upravený hrot trafopájky -pak to vyměnit jde. Jinak spíš horkovzdušnou pistolí. Mikropájkou to neuděláte, ti co radí mikropájku, nevědí o čem mluví. Ten konektor má 3 pájené jemné spoje a celý je taky připájen a musí se to dělat najednou. Jinak nejednodušší řešení je koupit nový box i s elekronikou, to snad není tak velká investice...

alza.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]