Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vyplatí se Macbook místo notebooku?

Od: monkeyking* odpovědí: 9 změna:

Zdravím,

Macbook je velmi dobrý PC, ale vyplatí se koupit než třeba například notebook HP?

V čem je lepší a kolik stojí a kde by se dal koupit levněji?

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

sargo*
hodnocení

1x

Podle povahy vaší otázky soudím, že možná ne zcela doceňujete skutečnost, že Apple je prostě něco jiného. Nejsou tam windows, většina programů, které používají vaši známí, nebude s tím vaším kompatibilní, hůř se shání software a rozhodně by bylo dobré ovládat perfektně angličtinu, protože zdrojů je v češtině méně a hůře se na všechno doptáte. Apple je dražší poměrně zásadně a i když jsou to krásné stoje a na grafiku apod. jsou tam výtečné programy (ale to už pak není úplně otázka pro notebook), pro laika by bylo lepší PC, třeba právě to zmíněné Lenovo nebo HP... :)

bena*
hodnocení

0x

Pozor PC=personal computer a tím Maxbook není.

Já bych šel do nějakého notebooku Lenovo nebo Toshiba nebo klidně i HP. Apple je zbytečně drahé, ale pokud na něm chcete dělat profesionálně hudbu či film, tak bych váhal nad Macbookem.

Nejlepší volbou je si koupit notebook buď s 32bitovým systémem nebo bez systému s tím, že si tam nainstalujete některou z Linuxových distribucí nebo si systém dokoupíte. 64bity se rozhodně nevyplatí - nejsou 100% kompatibilní a hlvaně většina notebooku má 4 GB RAM - u 64bitového to znamená, že budete mít zhruba 2x tak méně dostupné paměti, protože apliakce a samotný systém jsou zhruba 2x tak náročnější.

monkeyking*
hodnocení

Jak to není? To je každej notebook nebo computer! A ano chci dělat programy s hudbou atd.

bender*
hodnocení

0x

a na co hlavne novej komp budes pouzivat? Mac je pouze pro nekoho, stejne tak jako Linux. Ja osobne sem mel taky jednou HP a uz bych si ho v zivote nekoupil. Po par mesicich s nim zacly problemy a kdyz mi skoncila zaruka, tak se mi odkouril hdd, po vymenene se mi odkouril totalne asi za pul roku.

Ja sam se cejtim nejlepe na jakemkoliv PC, ktery ma distribuci Linuxu, takze zelezo mi je celkem jedno. Pocitace sem si vzdycky stavel a notase bych si koupil nejakej obycejnej acer apod, samozrejme s linuxem (a tez windows 7, ale pouze 7ky sou pro me dostatecne)

monkeyking*
hodnocení

Ale prosim vás - Linux je taky na shit :-P Musíte si ho koupit a pak každej kdo ho měl mi říkal, že pořádně mu ani nešel atd.

dzordz*

Hodnotný názor :) Na dvou třetinách všech serverů běží linux (nebo nějaký unix). Současný stav IT a internetu by bez linuxu rozhodně nebyl v současném stavu.

Kdysi dávno možná mohly mít určité počítače problémy se zprovozněním určitého hardwaru pod linuxem, ale dneska existuje už jen jedna příčina, proč "to nejde" - tzv. DFU.

dzordz*
hodnocení

0x

Asi takhle: mac bych pořizoval jedině jako druhé zařízení k obyčejnému desktopu nebo ntb. Podobně, jako maj lidi smartphony, tablety a podobný (polo)mobilní kraviny. Jenže na takovou srandu je mac trochu drahej. Budete potřebovat opravdu pádný důvod, proč se pro něj rozhodnout - pc/ntb zvládne téměř všechno, co mac, ale naopak to už neplatí, spoustu věcí, co běžně používáte, tam prostě nedostanete.

monkeyking*
hodnocení

Asi takhle: vy byste si pořídila mac k notebooku, když obojí je notebook?

Já prostě chci pořádnej notebook na programy, kde bych vytvářel hudbu!

dzordz*

Pořídil bych si slabší 13-14’’ na programy a psaní k pořádnému notebooku na video a hry. Ten slabší přenosný by klidně mohl být macbook air, jenže jak už jsem říkal, na tu srandu je trochu moc drahej. A navíc tam není jeden pro mě naprosto klíčový program, ale to už jsem taky říkal. Takže jo, koupil bych si druhej ntb, ale zatím by to nemohl být mac.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]