Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Přetaktování procesoru - bios

Od: l053r* odpovědí: 18 změna:
Zdravim chtel jsem skusit přetaktovat svuj procesor sempron z 1.8 GhZ na 2.2 FSB bylo 200mhz a predelal jsem to na 240mhz pretaktovani bylov poradku ale kdyz jsem ulozil a ukoncil bios nenbahne mi vubec system ani bios a na obrazovce sviti video not found jak ze neni obaz jako by byl pocitac vypnuty proste obrazovka nereaguje prosim poradte.
Předem díky Honza Macháček.

18 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Můžeš zkusit BIOS resetovat pomocí na desce umístěného jumperu či vytažením baterie na několik hodin.

l053r*
hodnocení

Se omlovám, ale nejsem uplnej expert jestli by to resetovani nejak popsat nebo navod nehci ti nijak pokazit.A vrtat se v tom moc nechci uz to neni v zaruce.
Je to dobře popsáno v manuálu k základní desce. Obvykle stačí propojit dva piny blízko napájecí baterie při vypnutém a odpojeném PC. Raději se ale podívej.
l053r*
hodnocení

snad ho najdu :D ale diky
l053r*
hodnocení

hmm tak budu muset hledat na msi.com ho nemam
l053r*
hodnocení

tak jsem nasel ten manual ale jak se to bude jmenovat v tom manualu.(pod jakym slovem bych to nasel to popsani navodu)
Třeba reset CMOS, nebooo vymazání biosu, reset biosu
l053r*
hodnocení

nic z toho jsem nenasel ale posilam obrazek sic tomu moc nerozumim ale aspon
Přetaktování procesoru - bios
To ještě není ono. Zkus napsat typ té desky.
l053r*
hodnocení

MSI K8N Neo3
l053r*
hodnocení

este tady je odkaz ke stazeni na ten manual download6.msi.com.tw/...
l053r*
hodnocení

u mě by asi stacoilo jen prehodit jumper ale este vedet kde to je sakra *smich*
Je to na straně 2-23 manuálu.

jvag*
hodnocení

0x

Několik rad do budoucna:

Postupujte uvážlivě a postupně, vracejte se k poslednímu nastavení, naučte se mazat nastavení např. resetováním.

Baterku na desce nemůžete nenajít - stčí vynadat na 5-10minut, ty mi vždycky stačily, jinak tedy zkuste ty hodiny nebo zkuste ty jumpíky.

Přetaktování - když už se dostanete do systému, tak si nejprve zkuste nějaký zátěžový program např.Prime95 (ten je na procesor zejména) nebo SiSoftSandra atd. Pokud obstojí alespoň pár hodin, tak vyzkoušej to na co vlastně chceš mít počítač přetaktovanej - komprimaci videa nebo hry nebo co já vím proč?

jenom doplnim... to co jste udelal byla pekna blbost. Postupuje se uplne jinak. Vzdy pridejte max 5-10% a vyzkousejte jestli je system jeste spolehlivy. Cim vyse se dostavate, tim mensi kroky volte. Pak by se Vam tohle nestalo.

Az nebude CPU stihat resp. nebude spolehlivy poznate to bude nejakym testem nebo budou padat windows apd. neni na skodu upozornit, ze s pretaktovanym CPU muzou win spadnout i tak nestastne, ze to nerozchodi. Ale to by byla smolna nahoda. Jinak ja mam 2,2GHz na 2,8GHz, ale je to hodne o chlazeni a kvalitni RAM ;)

jvag*

jo - souhlas!

chlazení je taky dobrý si nějak ohlídat;

já mám takřka totožné s uvedený tj. AMD 1,8 jsem vytáhnul na 2,0GHz a víc ani ťuk (padalo, mrzlo atd.), no ale teď už takhle šlape přes tři roky. Na tak malé navýšení bych se ale nyní vykašlal a spíše investoval přímo do CPU nebo pamětí nebo desky (nebo grafiky je-li libo);

ale co - chybami se člověk učí, taky jsem se touto cestou hodně naučil a zatím mi nic neodešlo;

ještě jedna pozn. - kromě chlazení myslete taky na zdroj v PC - nejméně si pořiďte 450W resp. pokud budete mít slabý zdroj tak to prostě bude taky padat ...

no a co se chlazení týče - čím víc chladí, tím víc hučí, takže volte velký pasivní chladič ...

závěr: přetaktováním sběrnice to možná začíná jednoduše, ale pokud chcete udělat skutečně funkční overclocking, tak musíte přestavět celý comp

l0s3r
ja jsem to skousel a chlazeni mam novy a prektaktovanim mam docela skusenosti a chtel jsem vedet kam se frekvence dostane jinak ok díky
l0s3r

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]