Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

IP adresa vs nový router

Od: sevi odpovědí: 7 změna:

Ahoj, pokud si koupím nový router, budu mít i jinou ip adresu? Nebo pokud si koupím novou síťovou kartu? Prostě zajímá mě, kde se ta IP adresa vezme, na čem je závislá (router, síťovka, poskytovatel internetu,...)

Díky moc :)

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

cinematic*
hodnocení

2x

Vnější IP adresu (ať už statickou nebo dynamickou) obdržíte od vašeho poskytovatele internetového připojení. Router pak přídělí IP adresu automaticky počítačům, které k němu připojíte v lokální síti.

sevi
hodnocení

Ok, díky. Takže ta adresa po zadání např. mojeip.cz/... je od poskytovatele a zůstane mi pořád (i po výměně síťovky, routeru)?

cinematic*

To záleží na tom, co máte za poskytovatele (způsob) připojení k internetu? Podívejte se do smlouvy, jestli tam nemáte napsanou IP adresu...

hodnocení

0x

no já chápu router jako samostatnou jednotku a ta má svoje IP a Vaše PC má myslím také svoji adresu.

petr123*
hodnocení

0x

IP adresa není záležitostí konkrétního kusu "železa", je to otázka jeho nastavení. IP adresu ti obecně vzati přiděluje provider, to že vyměníš síťovou kartu s tím nic nezmění.

Jiná věc je že každá síťovka má vlastní jedinečnou MAC adresu (česky fyzická adresa síťové karty). Teoreticky může mít tvůj provider takové nastavení, že z tvé IP adresy může přistupovat jen konkrétní MAC adresa - v takovém případě by ti po výměně síťovky internet nefungoval a musel bys ho požádat aby ti tohle nové zařízení povolil.

dzordz*

Nebo si starou MAC naklonovat na router, nebo opsat do nové síťové karty.

petr123*

Myslíš že s ohledem na to jak byla položená otázka by tohle tazatel uměl a věděl jak? *frajer*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]