Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Grafická karta pro slabší PC

Od: giggs odpovědí: 10 změna:

Ahoj... potřeboval bych poradit... mám tuhle sestavu
Intel Celeron D 3.2GHz 2x
ATI Radeon X1550 256MB

2GB RAM

Počítač šlape zatím slušně, ale grafika nestíhá... dá se vůbec najít slušná grafika... a má to s touhle sestavou smysl? :)

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

wnc
hodnocení

0x

Já mám na dost podobném PC (Pentium D 820) grafiku NVidia 8800GT a bez problémů, ale měla by stačit i nějaká 9600GT. Jinak doporučuji v první řadě upgrade CPU.

giggs
hodnocení

6.2GHz Celková je špatný?...
Takže asi budu muset kupovat zase 2x CPU...

Protože na mojí zák. desku 775 myslím nejsou slušná čtyřjádra...

wnc

6.2Ghz to ani náhodou není (a JEN na Ghz vůbec nezáleží.. je tam spousta dalších parametrů - Cache, výrobní technologie,..) . Je to Celeron ( i když D), takže už to značí dost malý výkon. Na socket 775 jsou tuším velice slušná Core 2 Quad (čtyřjádro) - z těch levnějších např. Q6600 (nevím, jak jsi myslel to 2xCPU), se kterým (a s příslušnou grafikou) bys měl zvládnout jakékoliv hry.

giggs
hodnocení

Nevím... soused který se mi stará o PC říkal, že mi tam přidal jeden procesor... čuměl jsem na něj jako puk jako že co říká... ale v správci hardware mám fakt ten procesor dvakrát... do case jsem se nedíval :)
Pokud vím procesor může být jen jeden ne?

wnc

Pokud domá nemáte server, tak byste v PC měl rozhodně mít jen jeden :) . Také se mi v PC zobrazují procesory 2, ale opravdu je to asi jen tím, že procesor má dvě jádra (a obě rozhodně nejedou 3.1Ghz) - a pochybuji že i s dvěma CPU by to byla nějak výrazně rychejší.

2x je tam proto, že má tvůj procesor 2 jádra. To že ti tam přidal procesor je blbost (maximálně vyměnil 1jádro za 2jádro). Hodilo by se ale hlavně vědět, jestli máte na desce pro grafiku konektor PCI-E nebo starý AGP, podle toho se může odvíjet následný výběr grafické karty.

wnc

Omlouvám se, na možnost AGP x PCI-E jsem zapomněl, ale co jsem se díval na czc, tak tahle karta od Sapphiru je tam PCI-E (což samozřejmě neznamená, že takové budou všechny). Pro všechny případy radši připište i výkon zdroje - např. 8800GT si v maximu může vzít až 105W.

giggs
hodnocení

No... při posledním "servisu" šlo o to, aby PC tolik nehučel... takže počítač byl vyčištěn od prachu, vyměněný CPU a po 2 rocích provedená defragmentace a vyčištění disku... před tím pc měl větší záběr, takže když počítač byl víc vytížený slyšely jste to... když se zatěžující aplikace ukončila, slyšeli jste to také :)
Teď je jenom slyšet hučení bez toho, že bych poznal že RPM se zvyšuje nebo snižuje :)
Počítač mám primárně na hry a na videa... v hrách jsem zaznamenal plynulejší průběh, a ty dva jádra sou tam teda dost znát, že to táhnou dva, né jenom jeden :)

Po těch odpovědích to vidím tak, že pc kupuju nový celý...
AMD-FX 4100, ASUS EAH6670/DIS/1GD5, ASUS M5A88-V EVO, 400 W ...
Pokud by někdo chtěl něco pro připomínku, klidně pište :)

wnc

Oni tyhle maličkosti občas dost pomůžou ;).

Můžu se zeptat, kdo Vám sestavu navrhnul? Osobně bych to asi radši postavil na Intel platformě. Pokud byste napsal cenový strop, bylo by to mnohem jednodušší :).

giggs
hodnocení

No... když to tak beru tak strop by měl být 12000 Kč... ;)... PS : Tu sestavu stavím podle alfacomp.cz porovnání u grafiky paměti jádra a u CPU podle cache a jádra :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]