Nejste přihlášen/a.
tak to muzu potvrdit, mam znackovou mechaniku starou asi rok a pul. novy firmware se pro ni uz pul roku nedodava a mam problem s vetsinou medii. Muzu na ne palit jen 8x a ne plnych 16x, nastesti ten casovy rozdil neni podstatny. Hned po vydani mechaniky nebyl problem s zadnym mediem, a vsechny sly plnou rychlosti
Takze jednoznacne zkuste sehnat novy FW na strankach vyrobce mechaniky.
A já na noťasu nemůžu pálit vůbec, přečte to jen"něco"a firmware přeinstalovat nelze (hlásí mi to nějakou chybu, nepamatuji se jakou, neboť už jsem tpo vzdal). Vidím to na novou mechaniku...
Čistě pro zajímavost by mě zajímalo čemu se říká "značková mechanika". Mám osobní zkušenost, že LiteOn je stejně hardware jako SONY - viz www.cdr.cz
Čistě pro zajímavost by mě zajímala čitelnost resp. chybovost médií, které pálíš na nejvyšší možnou rychlost. Zoušíš občas CD-DVDSpeed v Neru?
Sám vzhledem ke kompatibilitě mechanik, kterým mé DVD musí vyhovovat pálím obyvkle na 4x a víc to ani nechci. Jo trvá to dvakrát déle, ale s chybami je to skvělé a všude mi je to zatím četlo. Není od věci se na některá vypálená DVD podívat po roce - to zase řekne něco o kvalitě barviva ...
Tak :
1) sehnat si ten firmware - kdybyste napsal typ vypalovačky, tak by se dalo více poradit
2) existují progámky na flashování EPROMky tj. umožní Vám to nastavit si mechaniku jak chcete na nějaké konkrétní medium, není to sice nic složitého, ale je to bez záruky a je možné mechaniku i odrovnat (kfdyž se budete snažit ...)
Mrkněte se zde:
nebo zde:
Mám Lite-On, což je ale v něčem to samé co SONY (většina hardware je stejná) - to zjistíte zase asi nejlíp zde:
RADY NA ZÁVĚR:
1) Sežeňte si ten originální firmware a na pokusy se vykašlete.
2) Pokud Vám to pořád nedá a trápí Vás kvalita vypalování resp. médií, tak si vyzkoušejte přímo v Neru jak jsou média po vypálení čitelná - možná ta Vaše mechanika nebude mít nikdy ráda značkové: NeroToolKit - CD-DVD Speed - ale nezapomeňte si ověřit i na nějaké jiné DVD mechanice a pokud chcete pálit filmy tak i na DVDpřehrávači.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.