Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Konec životnosti baterie u ntb?

Od: zajda888® odpovědí: 2 změna:

Dobrý den,

dnes ráno mi Win7 nabídl stáhnutí nějakých aktualizací,koukl jsem,co jsou zač a jedna z nich byla pro comp,něco s power management,tedy s nabíjením.Vše jsem stáhnul a instaloval a od té doby se mi nenabíjí baterie.Stojí na 38%,nepřibývá,neubývá.Díval jsem se do ovládacích panelů na možnost odinstalace aktualizace,ta možnost existuje,nicméně v seznamu dnes stáhnutých aktualizací jsou zobrazeny jen pro Windows.

Při ranním startu počítače jsem si všiml,že se na obrazovce objevují podélné "škrky",nevím jak to lépe nazvat,jakoby výboje napětí.Jenže já startoval pouze na baterii,nikoliv na síť.

Existuje nějaká možnost,jak doma,mimo servis,zjistím,zda "odešla" baterie nebo zda je problém jinde?

Počítač má asi 1,5 roku a baterie je původní,do dneška držela docela dobře.

Děkuji za odpovědi.

doplněno 15.02.12 10:27:

Tak jsem zkusil bod obnovení před stáhnutí aktualizací a nic se nezměnilo,baterie se dál nenabíjí.Takže je asi po ní.

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

1jara*
hodnocení

2x

Zdravím, jen tak za 1,5 roku baterie nebude špatná. Problém bude dostat proud z nabíječky do baterie, změřte zda nabíječka pracuje, někdy se káblík zlomí a nabíječka nenabíjí. Nic nestahujte co neznáte.

• Řízení spotřeby - Schopnost používání režimů a technologií pro snížení spotřeby energie nebo úplné vypnutí napájení jednotlivých komponent v počítači. Pro stolní počítače znamená menší spotřeba nižší výdaje za elektřinu, pro mobilní zařízení je snížení spotřeby klíčovým prvkem pro prodloužení životnosti baterií. Ideální představou počítače v nečinnosti je nechat ho vypnutý, spící nebo odpočívající, pro aktivaci do práce je představou okamžitá připravenost do několika vteřin, a to nejen pomocí tlačítka, klávesy. Probuzení počítače může být řešeno různými důležitými událostmi vyžadujícími pozornost uživatele, příkladem může být požadavek ze sítě, příchozí email, fax, pokyn aplikace pro spuštění v určitý čas nebo další události.

doplněno 15.02.12 15:55:

AdminXP.cz: Řízen/...

machal02*
hodnocení

2x

1,5 roku je už dost baterie nebude mít původní kapacitu múže to mít vliv na ty vyboje které tam máte taky může byt že vám odcházi podsvicení nebo jíná čast obrazovky .Ohledně zjištění závady to bez znalosti elektroniky a měřicího přístroje to bude dost těžké ,zkuste si to zapnout za pomoci zdroje pokud budou vyboje pokračovat tak budete aspon vědět že problém není v baterii ale je to display .Při zapojení zdroje se vám rosvití kontrolka nabijení určitě ji na notebooku máte.Na otestování zdroje pokud nemáte Multimetr na změření napětí zkuste použít žárovku z auta bohužel jinak na dálku vám nemohu pomoci vic

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]