Nejste přihlášen/a.
Zdravím vás , mám AMD athlon x3 450 odemčenýho na Phenom II B50 3.20ghz a chci se zeptat jak ho přetaktovat na co nejvíc to pude , mam AMD overdriver a zkoušel jsem to taktování ale zcela to ještě moc neumím dostal jsem se na 3,6ghz a víc už to nešlo na 3,7 se sekla obrazovka a musel jsem restartovat pc! ale co mě docela štve je to že když to mam na 3,6 tak nárůst výkonu není vůbec znát... ve hrách se to o moc nezlepší , pls poradtě popřípadě jinej program anebo přes bios jak se to dělá . díky
NENESU ODPOVĚDNOST ZA PŘÍPADNÉ ODPÁLENÍ PROCESORU NEBO JINÝCH ČÁSTNÍ PC!
v BIOSu zkus zvýšit o trochu napětí procesoru, teoreticky by ses mohl dostat výš. Sniž násobič frekvence pro RAM (tím se ujistíš že tě neumezují svou frekvencí právě ony).
Nevím co máš za BIOS, ale zkus pohledat Frequency/Voltage control... Děláš to na vlastní riziko, nejeden procesor byl při přetaktování od neznalého člověka spálen
ok , a jak se označuje to napětí? anglicky moc neumím , no bios to nevím co je za verzi ale mam desku Gigabite 970D3
ok skusím to a napíšu výsledek , vůbec dočetl jsem se že k mé grafice je tento cpu slabí mam AMD radeon 6850 , je to pravda?
Cpu voltage control je misto 2.055V 2.060V a ramky jsem dal na místo 1333 mhz na 1066 mhz , takhle to bylo myšleno?
nevím jestli bude mít vliv zvýšení napětí jen o 0,05V, ale zkus to a uvidíš. Ano, RAMky nech na 1066
ok , tak já to skusim ještě zvednout , a frekvenci ta jde taky v biosu? že bych třeba měl z 3,2 ghz 3,5 ghz? jde mi o to zvednout výkon! a ještě jedna otázka když se zvedne voltage tak se zvedne výkon? jsem amatér tak to berte s rezervou
Dva volty jsou moc to shoří!
doplněno 13.02.12 17:57:Normální napětí je 1,375V a zvedá se tak max na 1,5V.
když se zvedne napětí, tak by měl být procesor při přetaktování víc stabilní. Ještě by mě ale zajímalo jaký máš chladič, protože zvednutím napětí a přetaktováním se zvedne i jeho příkon (spotřeba) a tím pádem i vyzářené teplo, takže pokud tam máš nějaký originál nízkoprofilový chladič, tak bych to zas nepřeháněl. A ano, frekvence by měla jít měnit i z BIOSu, ale ne potřeba znát frekvenci sběrnice a násobič CPU. Pokud je třeba (můj případ) nastavena frekvence sběrnice v základu na 200 MHz a násobič na 11, mám frekvenci procesoru 2,2 GHz. Pokud chci zvednout na 2,86 GHz, musím zvednout frekvenci sběrnice na 260 MHz.
Na to aby se přetatování projevilo je potřeba taky dostatečně výkonná grafická karta. K tomu tříjádru je tak akorát HD6770 s méně výlonnou to nemá cenu taktovat, protože procesor dá sice dost dat, ale karta je prostě nezobrazí.
slabší? vždyyt je to vyšší třída ne? koukam na to a jedinej rozdíl je že 6850 má 4200mhz a 6770 4800mhz , to je ten rozdíl? popřípadě šla by zvednout frekvence grafiky?
No když necháš procesor přetaktovaný na 3,6 GHz a 4 jádra, tak by to mělo být O.K. Tyto procesory jdou tak do 4 GHz a to se ještě musí zvedat napětí (okolo 1,5V) a v souvislosti stím je potřeba mít i velmi dobrý chladič, jinak ti to může shořet a ten nárůst výkonu už není nijak závratný.
je toto dobré chlazení? alza.cz/... , kdybych měl tedy lepší chladič tak bych to skusil dát i na víc ale ted si netroufnu!
No určitě je skvělý, ale je potřeba si uvědomit tu jeho cenu 1,1K za chladič a nárůst výkonu sestavy bude sotva 2%. Jak už jsem psl, tak bych to nechal frekvenci, co procesor bez problémů unese a trošku bych i přetaktoval i GK.
ok... , nechám to tedy takhle! a grafika se dá přetaktovat jak? pomocí jakého programu? jde u ní taky zvednout frekvence? docela by se mi líbilo kdyby šla z 4200mhz na 4500mhz... tedy pokud je to reálné
v catalyst sem dal performance a tam amd overdrive a tam jsou nějaké takty : High performance gpu clock settings 820 to jsem dal na 875 a pak Hight performance memory clock settings : 1050 a dal jsem to na 1200 , to je vše? vždyt to nezmění tu frekvenci 4200mhz nebo jo?
Ahoj jen se te zeptám ,jak jsi poznal že je tvůj proc. stabilní? Snad nepovažuješ stabilitu když ti najede do Win. A taktovat s BOx chladičem je pošetilost. Dokud zbyháš FSB tak se nic neděje ,ale jak makneš na V tak to je už horší. pokud se pouštím do něčeho podobného tak testnu CPU tímto stahuj.centrum.cz/...
a vedle mám něco čím hlídám teploty bud Everest nebo HWINFO to je jedno, ten Lin-x si nastav viz obraz.můžeš ještě prozradit základní desku+RAM +Zdroj .Pokud ti ten test projde bez BSOD nebo mám tucha ,že při chybě dáva najevo zvuk.signal .Tak máš vyhráno...hlavně hlídej teplotu!
Zdroj seasonic 500w , deska gigabite 970d-3 , ram 8gb 1333mhz , stabílní to moc dlouho nebylo , zkusil jsem Mafii 2 fps se rapidně zvýšili ale po chvíli to spadlo a nešly žádné programy tak jsem to dal o5 do normálu! myslíš že když to bude dobře chladit že to bude stabilní?
Tak jsem zkusil tu stabilitu cpu a vyhodí mi to hned chybu... takže to je asi nestabilní! co stím? snížil jsem takt na 3500mhz... mám koupi lepší chlazení?
zdravím .asi bych začal tím chlazením ,dej lepší ,můžeš dát cenu a něco vyberem .Potom dáme vše na default. a znovu spustíme ten testík .musíš prvně vědět na kolik se ti zahřeje a od toho se bude pokračovat dál. Ale hlavně testy musi projet...
Chladič asi do toho 1000 kč , možná vemu ten co navrhujete! s teplotami je to zvláštní! Když mam odemčený 4 jádro tak jsou teploty nízké a udává to uplně nesmysli , teplota cpu v hwmonitor je 13 a mam takt na 3700mhz , když je 4 jadro zamknuté tak to ukazuje správně... nevím tedy jak to mám udělat jeslti zamknout to 4 jadro anebo to nechat
No asi to má svuj důvod aby bylo zamčené,já bych je nechal jak je a taktoval jen ty tři .Bude to jistější...
ok , budu tedy taktovat jen tři... časem stejně bud koupim lepší CPU jako např nějaký phenom II čtyřjádrový nebo pudu do nového základu , na ten chladič si ale chvíli počkám! ted nemam k dispozici peníze takže tak 14 dní tomu budu muset dát...
Myslíte že stim lepšim chladičem bych to mohl vytáhnout stabilně na 4ghz? někdo psal tady psal že jsou maximálně do 4ghz , tak by to byla paráda kdyby to šlo... , mám rád když hra má lepší průběh s pořádnýma FPSkama
to jak se dá ,,vytáhnout" záleži na kusu křemíku některý jde jiný ne . ale rozhodně mu to chlazení pomuže. Zase mít CPU na hry při4 Ghz je trochu zbytečný...Tam se víc projevý síla GPU mám Phenom II X4 3,2@3,7Ghz a na hry bohatě stačí...
A s odemčeným čtvrtým jádrem to funguje normálně a projde všema testama, takže jádro bylo funkční, pouze vypnuté, aby se to prodalo jako 3core model? Jestli není vadné, že se z toho udělal 3core úmyslně, protože se 4 se to ani nezapnulo, tak bych to tak nechal. Čtvrté jádro vám přidá víc, než kolik můžete kdy získat taktováním, a navíc naprosto spolehlivě. (tedy znovu za předpokladu, že je funkční, pouze vypnuté)
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.