Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vymytí cartridge

Od: aloisb® odpovědí: 4 změna:

Dostal jsem úplně nové, nerozbalené cartridge do inkoustové tiskárny. Po rozbalení jsem zjistil, že jsou staré a inkoust v nich je tak zaschlý, že vůbec netáisknou. Mám náhradní inkoustovou náplň a nevím, mohu-li cartridge rovnou plnit nebo čím mám starý zaschlý inkoust napřed vypláchnout.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

colombo*
hodnocení

0x

Doplňování barvy do náplně nedoporučuju. Výsledky tisku s doplněnou náplní jsou vždycky horší, než originál náplň.

Pokud máš náplň v podobě "houby" nasáklé barvou, tak je možné, že se ti barvu podaří doplnit a tiskárna bude tisknout.

Pokud jsou součástí náhradní náplně i tiskové trysky, tak barva většinou zaschne v tryskách. Sice je možné barvu rozpustit, ale v tiskových tryskách zůstane nějaká nečistota, která potom hodně ovlivňuje kvalitu tisku.

Ještě dost pochybuju, že ty náplně byly nové a nerozbalené. Znám originální balení od výrobců a tam není důvod, aby náplně zaschly.

jabraka*
hodnocení

0x

Lojzíku,

Inkoustová náplň se okamžitě po vyprázdnění,nebo ještě lépe krátce před úplným vypotřebením ihned doplní čerstvým inkoustem a nalévací otvor se zalepí lepenkou.Pokud se nechá několik dní v nečinnosti ,zaschnou kanálky a už se s ní nedá nic dělat.Pokud je nová a dlouho nepoužívaná,dají se kanálky umýt acetonem.

JABRAKA

samak
hodnocení

0x

Pokud máš staré ale nevytisknuté cartidge, tak ty bych rovnou vyhodil, maximálně to zkusit nehcat den nebo dva namočené v lihu nebo benzínu, ale neručím za výsledek. Pokud máš prázdné cartidge tak doporučuji tento návod na plnění zajimavosti.g6.cz/...

hodnocení

0x

Především je důležité podat informaci do jaké tískárny jsou výrobce / model. Nejsou všechny inkousty stejné a rady - umýt acetonem, lihem a já nevím čím ještě jsou poněkud mimo :D.

Ikousty jsou na bázi vody, maximálně bývá přísada isopropylalkoholu a z vlastní zkušenosti vím, že aceton a podobná rozpouštědla jsou úplně zbytečná ;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]