Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
bydlím v panelovém domě, dosud jsem měl svůj přijímač, takže jsem se o to nezajímal, ale po neustálých výpadcích a přemrskané ceně za poskytování jsem se rohodl změnit providéra a přejít k tomu, který nám po baráku roztahal optickej kabel, a kde se o jeden přijímač dělí celý panelák. Nemám žádný router, nic a proto bych si nechal rád poradit, jaký router kvůli zabezpečení koupit. co se týče zabezpečení netu, jsem úplně out, ale chtěl bych router, který by obsahovalo firewall, aby byl jak na kabel, tak aby zárověň vytvářel WiFi (připojím hlavní přivod do routeru, od něj potom další kabel k počítači, a uměl z toho LAN připojení vytvoit WiFi, abych mohl běhat po bytě s mobilem). To je asi tak vše. Cena tak okolo 500,-, pokud možno. Děkuji.
Myslím, že jste si odpověděl sám. Jděte do obchodu s PC a tam chtějte Wifi router kolem 500Kč. Na co potřebujete firewall? Ne že by routery tu funkci neměly, ale přijde mi to pro klasického uživatele funkce navíc a nevyužívaná. Routery se většinou připojeí u poskytovatele přes MAC adresu (na zadní straně routeru) a po kabelu to připojeí automaticky. Po wifi to bude chtít zpravidla heslo (také na spodní straně routeru). Vše lze smaozřejmě v nastavění změnit. Ale je to router od routeru, tj. až si nějaký koupítě, jistě rychle pochopíte. Případně v kvalitním obchodě vám ke konkrétnímu produktu poradí.
Nejdieálnější by se bylo lepší optat přímo u providera.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.