Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak rozjet tiskárnu přes router

Od: bazim* odpovědí: 6 změna:

Zdravím mám router DLink DIR-632 a tiskárnu EPSON Stylus DX8400 a potřeboval bych nějaké rady jak ji zprovoznit přes router. Nějaké návody na interntu jsem našel, ale ani jeden nefunguje, tak se ptám zde třeba tu někdo bude vědět.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Má tvoje tiskárna ethernetovou zásuvku? (pro připojení do počítačové sítě)?

Pokud ano tak tiskárnu připoj do jednoho z portů LAN na routeru a pak ji musíš ještě nakonfigurovat.

Pokud tam máš pouze USB konektor, tak nevím, jestli některý router umí zpracovávat signál a komunikovat s tiskárnou po USB.

A vůbec nerozumím, proč chceš zprovoznit tiskárnu přes router. Router připojuje zařízení k internetu. Ty chceš tisknout na tiskárnu z internetu a nebo pouze z domácí sítě?

bazim*
hodnocení

Nemá ethernetovou zásuvku. Vím, že tento router by to umět měl a chci tisknout z domácí sítě. Aby se prostě nemusel zapínat počítač ke kterému je tiskárna připojená, tak by se zapojila do routeru a každý PC v síti by mohl poslat příkaz k tisku aniž by musel běžet PC, ke kterému tiskárna byla zapojena.

Přečti si tady diskuzi, tam se to řeší.

Osobně používám tiskárnu v domácí síti přes router Zyxel a šlape to jak má, jak z kompu tak i z notasu tiskne bez problémů.

doplněno 27.01.13 12:52:

Tak pozor, zapoměl jsem dát odkaz.

czc.cz/...

bazim*
hodnocení

Bohužel žádná užitečná informace.

Stáhni si (nebo dohledej) dokumentaci a manuál k routeru.

Tam na straně 30 popisují způsob konfigurace USB.

Je tam psáno o dvou možnostech nastavení USB portu.

A každý počítač, který chce USB zařízení v modemu používat, tak si musí nainstalovat nějaký software.

Je tam i odkaz na "Share Port Manual".

Zkus to a snad se ti to podaří nastavit.

bazim*
hodnocení

To jsem samozřejmě zkoušel, ale bohuřel SharePoint tiskárnu nenašel.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]