Nejste přihlášen/a.
Zdravím mám router DLink DIR-632 a tiskárnu EPSON Stylus DX8400 a potřeboval bych nějaké rady jak ji zprovoznit přes router. Nějaké návody na interntu jsem našel, ale ani jeden nefunguje, tak se ptám zde třeba tu někdo bude vědět.
Má tvoje tiskárna ethernetovou zásuvku? (pro připojení do počítačové sítě)?
Pokud ano tak tiskárnu připoj do jednoho z portů LAN na routeru a pak ji musíš ještě nakonfigurovat.
Pokud tam máš pouze USB konektor, tak nevím, jestli některý router umí zpracovávat signál a komunikovat s tiskárnou po USB.
A vůbec nerozumím, proč chceš zprovoznit tiskárnu přes router. Router připojuje zařízení k internetu. Ty chceš tisknout na tiskárnu z internetu a nebo pouze z domácí sítě?
Nemá ethernetovou zásuvku. Vím, že tento router by to umět měl a chci tisknout z domácí sítě. Aby se prostě nemusel zapínat počítač ke kterému je tiskárna připojená, tak by se zapojila do routeru a každý PC v síti by mohl poslat příkaz k tisku aniž by musel běžet PC, ke kterému tiskárna byla zapojena.
Přečti si tady diskuzi, tam se to řeší.
Osobně používám tiskárnu v domácí síti přes router Zyxel a šlape to jak má, jak z kompu tak i z notasu tiskne bez problémů.
doplněno 27.01.13 12:52:Tak pozor, zapoměl jsem dát odkaz.
Stáhni si (nebo dohledej) dokumentaci a manuál k routeru.
Tam na straně 30 popisují způsob konfigurace USB.
Je tam psáno o dvou možnostech nastavení USB portu.
A každý počítač, který chce USB zařízení v modemu používat, tak si musí nainstalovat nějaký software.
Je tam i odkaz na "Share Port Manual".
Zkus to a snad se ti to podaří nastavit.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.