Nejste přihlášen/a.
Na netu jsem četl že reinstalaci windows 7 lze provést dvojím způsobem,buď je nějak updatovat, nebo čistý reinstall, taky jsem četl že potom zůstane složka Windows.old,chci home premium updatovat na ultimate, když si udělám virtuální mechaniku s obrazem disku win7ultimate a spustím za běhu windows, tak co mám potom dát,aby se mi stará data uložila do té složky windows.old a nesmazala se mi, chci mít 100 procent jistotu žýe o svá data nepřijdu,jak to mám tedy udělat?
100% jistotu nebudeš mít nikdy. Ale vždy když dělám nějaký harakiri s kompem tak si vše, co nutně potřebuju, zazálohuju na externí disk. Tím se riziko ztráty dat sníží na minimum.
A myslím si, že u instalace systému je nejlepší čistá instalace. Na nějaký update bych se vybodnul.
Trochu si protiřečíš, tak buď chceš složku windows.old, nebo chceš update. Pokud dáš update, všechna data, programy i nastavení zůstanou tak jak byly a systém se ti "aktualizuje" na verzi Ultimate. Pokud dáš čistou isntalaci, tak se ti vytvoří (možná) složka windows.old (o té vím z dob XP) a nainstaluje se ti čistý systém. Data zůstanou, programy a nastavení ne (ale přesunou se do windows.old).
A V KAŽDÉM PŘÍPADĚ SI IMAGE VYPAL NA DVD, ŽÁDNÉ POKUSY S VIRTUÁLNÍ MECHANIKOU PŘI INSTALACI WINDOWS!
Ne, při update to napřed zkontroluje systém, jestli nejsou "nekompatibilní programy" (ty by bylo nutno odinstalovat, dělá to tuším třeba ESET) a nainstalovat je zase po update. Pokud vám to nic takového nenapíše, tak se jen inovuje systém na vyšší verzi, ale všechna data, nastavení i programy zůstanou zachovány tam kde byly. Jen tento typ přeinstalace může trvat až několik hodin, tak se nelekněte
doplněno 11.02.12 19:11:a souhlasím s "loki", nechápu proč potřebujete upgrade na Ultimate. Já sám doma všude provozuju Home Premium a není tu nic co by mi chybělo.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.