Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak bezpečně updatovat?

Od: petaa0078 odpovědí: 9 změna:

Na netu jsem četl že reinstalaci windows 7 lze provést dvojím způsobem,buď je nějak updatovat, nebo čistý reinstall, taky jsem četl že potom zůstane složka Windows.old,chci home premium updatovat na ultimate, když si udělám virtuální mechaniku s obrazem disku win7ultimate a spustím za běhu windows, tak co mám potom dát,aby se mi stará data uložila do té složky windows.old a nesmazala se mi, chci mít 100 procent jistotu žýe o svá data nepřijdu,jak to mám tedy udělat?

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x
Rozhodně se nepokoušet nainstalovat novou verzi systému z virtuální mechaniky! Je to jen kus software co je spuštěno v systému, který chcete přeinstalovat/upgradovat. Takže až dojde během instalace k restartu, přestane virt. mechanika existovat. Instalujte ze skutečného DVD. Jinak hned na začátku instalace Vám W7 nabídnou update stávajícího systému nebo čistou instalaci. Je to poměrně blbuvzdorné, stačí číst popisky. Jen tak pro zajímavost: Na co chcete dělat upgrade z Home Premium na Ultimate? Podle položené otázky Vás za správce sítě netipuji a pro běžného uživatele je Ultimate naprosto zbytečný...

hodnocení

0x

100% jistotu nebudeš mít nikdy. Ale vždy když dělám nějaký harakiri s kompem tak si vše co nutně potřebuju zazálohuju na externí disk. Tím se riziko ztráty dat sníží na minimum.

hodnocení

0x

100% jistotu nebudeš mít nikdy. Ale vždy když dělám nějaký harakiri s kompem tak si vše, co nutně potřebuju, zazálohuju na externí disk. Tím se riziko ztráty dat sníží na minimum.

A myslím si, že u instalace systému je nejlepší čistá instalace. Na nějaký update bych se vybodnul.

petaa*
hodnocení

a nevíš kde se dá sehnat nějaký levný externí disk?

Co to je levný disk? Mě onehdá stál skoro tři tisíce. Pravda, teď není nejvhodnější doba na nákup disku, takže bud počkat nebo tu cenu zkousnout.

hodnocení

0x

Pomoc...velebnosti co to je, co to je?

hodnocení

0x

Trochu si protiřečíš, tak buď chceš složku windows.old, nebo chceš update. Pokud dáš update, všechna data, programy i nastavení zůstanou tak jak byly a systém se ti "aktualizuje" na verzi Ultimate. Pokud dáš čistou isntalaci, tak se ti vytvoří (možná) složka windows.old (o té vím z dob XP) a nainstaluje se ti čistý systém. Data zůstanou, programy a nastavení ne (ale přesunou se do windows.old).

A V KAŽDÉM PŘÍPADĚ SI IMAGE VYPAL NA DVD, ŽÁDNÉ POKUSY S VIRTUÁLNÍ MECHANIKOU PŘI INSTALACI WINDOWS!

petaa*
hodnocení

mikihans: takže při update se mi nic nesmaže?

Ne, při update to napřed zkontroluje systém, jestli nejsou "nekompatibilní programy" (ty by bylo nutno odinstalovat, dělá to tuším třeba ESET) a nainstalovat je zase po update. Pokud vám to nic takového nenapíše, tak se jen inovuje systém na vyšší verzi, ale všechna data, nastavení i programy zůstanou zachovány tam kde byly. Jen tento typ přeinstalace může trvat až několik hodin, tak se nelekněte

doplněno 11.02.12 19:11:

a souhlasím s "loki", nechápu proč potřebujete upgrade na Ultimate. Já sám doma všude provozuju Home Premium a není tu nic co by mi chybělo.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]