Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

C++ pro samouky

Od: takjak odpovědí: 10 změna:

Našel jsem tuhle knihu "C++ bez předchozích znalostí" ... Myslíte že se přes o naučím programovat, když neumím ani Céčko? Já jsem ještě nikdy nic neprogramoval, ale chtěl bych to vyzkoušet...

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

figurek*
hodnocení

3x

C++ je v počítačové technice něco jako latina v medicíně. Jestli ale nemáte žádnou praxi v programování, pak se obávám, že sám se C++ prostě nenaučíte. Svět C++ je totiž tak komplikovaný a tak složitý, že prokousat se jím není snadné a skutečně se naučit ho používat, to trvá celé roky. Já bych radil, jestli chcete začít s programováním rovnou v C++, pak si najděte někoho, kdo C++ zná, kdo má praxi a kdo vám pomůže se startem. Jesli nikoho takového nemáte, pak začněte jiným jazykem, například VB, VBA nebo i tím C#. Doporučuji jazyk maker VBA. Máte jeho plnou verzi doma, na stole, ve svém PC, je zdarma a dovede neuvěřitelné věci.

takjak
hodnocení

Jaké věci například

figurek*

VBA například umí dostat cykly do funkcí v tabulkách Excelu, umí taky animace tvarů, nastavování viditelnosti, průhlednosti a pozice tvarů, které si vymyslíte. Je do cela zábava dívat se jak jezdí animovaný graf. No a potom umí ty další věci, kvůli kterým se makra musí uživatelem povolit. VBA dokáže spouštět všechny funkce systému Windows. Co jde udělat ručně, to jde i automaticky. Přehrávat audio video, číst texty, vytvořit soubor či složku, zrušit soubor či složku, naformátovat HDD, přepsat nebo poškodit konfigurační soubory, vymazat knihovny, zablokovat nebo odinstalovat nějakou aplikaci atd. Prostě paráda. *smich*

takjak
hodnocení

Sakra! Tak to je něco! Ale sám se to nenaučím, potřebuju na to příručku... jakou?

figurek*

strejček Google mi našel první odkaz na dotaz Excel VBA

excelplus.net/

skeptik*
hodnocení

0x

Jestli se chcete naučit C++, tak spíše doporučuji Mistrovství v C++. Řada bez předchozích znalostí na mě zapůsobila ošemetným dojmem, obzvláště když jsem se chtěl něco naučit o teď tolik propagovaném C-Sharp, kde spíše než jazyk zde byl popsán návod na použití programu Visual Studio, což je ale pro počítač zároveň velmi těžkopádné IDE.

Pokud to myslíte s programováním vážně, tak spíš doporučuji, abyste popátral na internetu po nějakých skvělých tutoriálech do začátku. Namátkou například cplusplus.com/... a pak se přeorientovat na aplikace pro Windows API, více na msdn.microsoft.com/... , stáhnout si MS Platform SDK, ve kterém je příkazový řádek, se kterým se dají kompilovat programy. A na úpravu kodu doporučuji víceúčelový a lehký program Notepad++.

takjak
hodnocení

Mistrovství v c++ za 800 Kč? To se mi zdá moc drahé! A ani nevím jestli to zvládnu!

skeptik*

Potom jedině internetové tutoriály nebo ještě zkusit

grada.cz/...

Nezapomeňte ale, že tyto znalosti Vám budou bez řádné praxe k ničemu pokud si neosvojíte techniky toho, jak správně psát kod, kompiler vás upozorní na syntaktické nebo matematické chyby, ale chyby způsobené špatnou technikou, které se projevují na rychlosti nebo užitku aplikace jsou plně ve Vaši režii.

doplněno 11.02.12 16:49:

grada.cz/...
grada.cz/...

takjak
hodnocení

Ach jo *sok* Už v tom mám bordel *ee*

takjak
hodnocení

Tak teď mi zas jeden kluk řekl že C++ je zastaralý a používá se C#

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma syntaktická chyba

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]