Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Tisk vynechává řádky

Od: rockafeller* odpovědí: 10 změna:

Dobrý den,

můj problém spočívá v tom, že tiskárna - EPSON Stylus SX 115 (inkoust) - tiskne s mezerama (vytiskne několik řádků a pak řádek vynechá). Začalo to nedávno, proto jsem doplnil všechny barvy znova, ale problém stále přetrvává. Prosím o radu. Děkuji

doplněno 12.02.12 11:37:

Tak jsem provedl kontrolu trysek a hlavu jsem včera vyčistil 4x, dnes jsem ji vyčistil ještě jednou...ale... jak jsem pochopil z kontroly trysek, jsou tam 3 trysky na černou barvu. Jedna tryska je stále se v kontrole stále jeví jako špatná. Nevim, zda je výklad pochopitelný, ale není nějaká možnost, co s tím dělat? Záruka už je pryč.

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ahasver4*
hodnocení

2x

S tím asi barvy nebudou mít nic společného.Zkusil jse zadat vyčistit a zarovnat hlavy?Někdy pomůže i odinstalovat tiskárnu a znovu nainstalovat...

rockafeller*
hodnocení

Nezkoušel, jsem v této problematice naprostý lajk. Mohu se zeptat, jak se to dělá? děkuji

ahasver4*

Kliknete na ikonu tiskárny pravým a v tabulce se budete řídit pokyny.Zhruba řečeno...:)

hodnocení

2x

Divné chování... nejrychlejší zkouška je změna kabelu. Nevím, zda ji máte připojenou přes LPT nebo USB, ale máteli jiný kabel (zvláště u USb dělaji problémy kabely USB 1.0 vs USB 2.0) tak zkusit tuto možnost. Pak bych zkusil možnosti, které nabízí software tiskárny : kalibrace, čištění, zarovnání hlav... A pak zkusil vytisknout zkušební stránku. Pokud to bude dělat znova. Zkusil bych upgradovat firmware tiskárny a zkusit dohledat novější ovladače. Pokud to bude tiskárna dělat i poté, tak zkusit i na jiném PC, jinak vyhodit...

rockafeller*
hodnocení

Děkuji mockrát. Vše zkusím

hodnocení

0x

Zkoušel jste vyčistit tiskové hlavy?

doplněno 10.02.12 23:11:

Máte originál ingoust nebo jste doplňoval neoriginální.

rockafeller*
hodnocení

Neoriginální inkoust. Vyčistit hlavy jsem nezkoušel, popravdě nevim, jak se to dělá :) Měl byste návod? děkuji

Neoriginální ingousty dělají těmto tiskárnám problém. Taky zasychají hlavy když je necháte přes hodinu bez cartrige. (např. vytáhnete a jdete podle ní koupit novou)

Nemáte k tiskárně návod? Je to na str. 30. A zarovnání tiskových hlav na str 32. Je to hodně obrázků, tak nechci tady z toho dělat plakátovací plochu. Jinak tady diplodocs.cz/4141/... se dá návod stáhnout.

hodnocení

0x

Nemáte zapojené 2 tiskárny na jeden PC? Mám tiskárnu EPSON a CANON, obě napojené na jeden PC. Když je přepínám, někdy to blbne. Vypnu tiskárnu, vyřádím jí z provozu, znovu zapnu druhou tiskárnu a už jede normáně.

rockafeller*
hodnocení

Mám pouze jednu. Ale děkuji za odpověď, budu vědět, co dělat, když budu mít dvě a bude probém.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]