Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
můj problém spočívá v tom, že tiskárna - EPSON Stylus SX 115 (inkoust) - tiskne s mezerama (vytiskne několik řádků a pak řádek vynechá). Začalo to nedávno, proto jsem doplnil všechny barvy znova, ale problém stále přetrvává. Prosím o radu. Děkuji
doplněno 12.02.12 11:37:Tak jsem provedl kontrolu trysek a hlavu jsem včera vyčistil 4x, dnes jsem ji vyčistil ještě jednou...ale... jak jsem pochopil z kontroly trysek, jsou tam 3 trysky na černou barvu. Jedna tryska je stále se v kontrole stále jeví jako špatná. Nevim, zda je výklad pochopitelný, ale není nějaká možnost, co s tím dělat? Záruka už je pryč.
S tím asi barvy nebudou mít nic společného.Zkusil jse zadat vyčistit a zarovnat hlavy?Někdy pomůže i odinstalovat tiskárnu a znovu nainstalovat...
Nezkoušel, jsem v této problematice naprostý lajk. Mohu se zeptat, jak se to dělá? děkuji
Divné chování... nejrychlejší zkouška je změna kabelu. Nevím, zda ji máte připojenou přes LPT nebo USB, ale máteli jiný kabel (zvláště u USb dělaji problémy kabely USB 1.0 vs USB 2.0) tak zkusit tuto možnost. Pak bych zkusil možnosti, které nabízí software tiskárny : kalibrace, čištění, zarovnání hlav... A pak zkusil vytisknout zkušební stránku. Pokud to bude dělat znova. Zkusil bych upgradovat firmware tiskárny a zkusit dohledat novější ovladače. Pokud to bude tiskárna dělat i poté, tak zkusit i na jiném PC, jinak vyhodit...
Zkoušel jste vyčistit tiskové hlavy?
doplněno 10.02.12 23:11:Máte originál ingoust nebo jste doplňoval neoriginální.
Neoriginální inkoust. Vyčistit hlavy jsem nezkoušel, popravdě nevim, jak se to dělá Měl byste návod? děkuji
Neoriginální ingousty dělají těmto tiskárnám problém. Taky zasychají hlavy když je necháte přes hodinu bez cartrige. (např. vytáhnete a jdete podle ní koupit novou)
Nemáte k tiskárně návod? Je to na str. 30. A zarovnání tiskových hlav na str 32. Je to hodně obrázků, tak nechci tady z toho dělat plakátovací plochu. Jinak tady diplodocs.cz/4141/... se dá návod stáhnout.
Nemáte zapojené 2 tiskárny na jeden PC? Mám tiskárnu EPSON a CANON, obě napojené na jeden PC. Když je přepínám, někdy to blbne. Vypnu tiskárnu, vyřádím jí z provozu, znovu zapnu druhou tiskárnu a už jede normáně.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.